Kılıçdaroğlu emekliye seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım, ortak hareket etmesi lazım. Bütün emeklilerin 'Eğer sen bana hak ettiğim aylığı vermiyorsan, kusura bakma ben de sana oyumu vermeyeceğim' demesi lazım" dedi.

Haberler 07.01.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Lideri Kemal Klçdarolu, Tüm çi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneini ziyaret etti. Ziyarette Klçdaroluna, Genel Bakan yardmclar Faik Öztrak, Veli Ababa ile Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke elik etti. Ziyarette dernek bakan Satlm çalkan ve dernek üyeleriyle görüen Klçdarolu, yapt açklamada hak, hukuk, adalet arayanlarn yannda olmaya söz verdiini belirtti. Hükümetin asgari ücreti artrdn anmsatan Klçdarolu, Hazine ve Maliye Bakan dedi ki; Asgari ücretlide yüzde 50 zam yaptk, imdi sra emeklilere geldi. Bütün emekliler, onlar da doal olarak yüzde 50lik bir zam bekliyorlard ama bu olmad, hangi gerekçe ile olmad bilmiyorum deerlendirmesinde bulundu.

Klçdarolu, Sayn Bakan biraz önce dedi ki; Biz eskiden milli gelirden pay alrdk, imdi vermiyorlar. Milli gelirden size pay vermiyorlar ama size zamdan pay veriyorlar. Her türlü zammn skntsn siz çekiyorsunuz. Ekmeinden tutun, inesinden ipliine kadar yaplan bütün zamlar sizin düük maalarnzla bir ekliyle karlanyor. Ne olacak ve nereye kadar gidecek? dedi.

EMEKLLERE SESLEND

Klçdarolu, yaklak 10 milyon emekliye seslenmek istediini belirterek, Size neden beklediiniz zam verilmedi? Nedeni Biz emekliye zam vermesek de nasl olsa emekli bize oy verecek. Temel mantklar bu. Temel düünceleri bu, çünkü ben Emeklilere 2 maa ikramiye verilsin dediim zaman bir grup emekli, postaneden bana telgraf çekti, Bizim maamz yetiyor, iki maaa ihtiyacmz yok diye. O telgraf ve o düünce bunlarn belleklerinde yer etmi. imdi bakan sizden ricam, bütün emeklilerden ricam, geçinemiyorsanz, ikayet ediyorsanz, torununuza harçlk veremiyorsanz, kahveye oturup çay içemiyorsanz, lokantada yemek yiyemiyorsanz, bir tatil yapamyorsanz, hesabn demokratik yollardan sormak sizin göreviniz zaten. Eer sosyal devlette yayorsanz, bu devletin Demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir diye bir tanm Anayasada yer almsa, sizin kendi hakknz ve hukukunuzu demokratik yollarla aramanz gerekiyor. Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazm, ortak hareket etmesi lazm. Bütün emeklilerin Eer sen bana hak ettiim ayl vermiyorsan, kusura bakma ben de sana oyumu vermeyeceim demesi lazm diye konutu.

10 MLYON KTLE BRLK OLURSA SZ STEDNZ PARTY KTDARA TAIRSINIZ

Klçdarolu, bunu dedikleri zaman bütün siyasal partilerin ve iktidarlarn, emeklinin sözünüzü dinlemek zorunda kalacan belirterek, öyle konutu:

Bakn biz emekli aylklarndan söz ediyoruz, bir de dul ve yetimler var. Yani emekli vefat ettiinde eine ve çocuklarna intikal eden aylklar var. Ayda 627 lirayla bir dul kadn nasl yaayacak? Bunlarda vicdan var m, bunlarda merhamet var m, bunlarda salkl ve tutarl bir devlet yönetimi anlay var m? 627 lirayla otur krallar gibi yaa diyorsun. Milli gelirden pay verilmedi, niye versinler? çünkü, milli gelirden saladklar pay bakalarna veriyorlar, size vermiyorlar. Onlarn çeteleri var onlara veriyorlar. 5 maa alana, 7 maa alana veriyorlar. Bunlara veriyorlar. Size niye versinler? Sizin sesiniz çkmyor ki yeteri kadar, siz birlik olmuyorsunuz ki. 10 milyon kitle birlik olursa siz istediiniz partiyi iktidara tarsnz. O nedenle sizin birlik olma zamannzdr, eer hak aryorsanz, hukukunuzu aryorsanz birlik olma zamandr. Bir araya geleceksiniz, bölünmeyeceksiniz, parçalanmayacaksnz. Diyeceksiniz ki; Bizim hedefimiz u, kardeim bunu verirsen biz o zaman sana oy veririz, vermezsen vermeyiz.

2 BN 500 LRAYLA KM NASIL GEçNECEK?

Klçdarolu, Türk-in açklad açlk snr rakamnn 4 bin 13 lira olduunu, bu rakamn yoksulluk deil, açlk snr olduunu belirtti. En düük emekli maann 2 bin 500 liraya çkartldn anmsatan Klçdarolu, 2 bin 500 lirayla kim nasl geçinecek? Sizler bu ülkenin büyümesine ve kalknmasna katkda bulundunuz. Günün 8 saati çaltnz, yeri geldi tatillerde çaltnz, aln teri döktünüz, milli geliri büyüttünüz. Emekli oldunuz, size insanca yaayacanz bir ayln balanmas gerekiyor ama bu imkan size verilmedi. Bu imkan size verilsin diye ben ve arkadalarm buradayz, sizin hakknz ve hukukunuzu savunmak için. Biz burada olduumuz için birilerinin rahatsz olduunu gayet iyi biliyorum ama onlar rahatsz olsunlar diye ben buradaym. Siz hakknz ve hukukunuzu savunduumuz sürece biz devaml sizin yannzda olacaz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git