Kılıçdaroğlu gündeme damgasını vurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Türkiye gündemini sarsan tutuklama olayı akabinde CNN ekranlarında yayınlanan cnlı yayın programına katıldı. Enis berberoğlu'nun tutuklama kararı akabinde Kılıçdaroğlu 'Adalet çökmüş. Adalet çökmüşse devlet de çöker' dedi.

Haberler 15.06.2017 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu geçtiimiz gün Türkiye gündemini sarsan tutuklama olay akabinde CNN ekranlarnda yaynlanan cnl yayn programna katld. Enis berberolunun tutuklama karar akabinde Klçdarolu Adalet çökmü. Adalet çökmüse devlet de çöker dedi.

Kemal klçdaolunun konumalarnn satr balar oluturuldu.

Klçdarolu; Öncelikle inanamadm. Enis Beyin morali yerinde. Hakszlk yapldn biliyor. Ben de ona moralini iyi tutmas gerektiini söyledim. Sonuç su aslnda Enis Berberolu Türkiyenin en önemli gazetelerinde çalm, haberin ne olduunu bilen, toplumun nabzn tutan bir kii, elde kant olmad için görümelerini ele aldlar. Gazetecilerin baka gazetecilerle konumamas tuhaftr. Buna 25 yl mahkumiyet cezas verilmitir. Devleti devlet yapan adalettir. çöken bir devlete adm adm gidiyoruz. Adalet, hukuk yok. Adaletsizlik var. Bu karar veren hakim Saraydan telkin alyor. çocuklarna, torunlara nasl hesap verecek?

Erdoan Bunu onlarn yanna brakmayacam demiti. Haberi yaynlamaks suç deildir. Yasa d bir örgüte kaçak silah gönderirseni suç ilemi olacaksnz. Suç ilemiyorsanz neden korkuyorsunuz?

Madem insani yardm neden korkuyorlar. nsani yardm devlet srr olmaz ki. Hiçbir zaman gizli kapakl yapmadk bu ii. Bir kii suç ilerse yarglanr. ntikam duygusayla yarglama olur mu? Böyle bir ey olabilir mi? Suç varsa yarglama olsun isteriz. Hukukta çifte standart olmaz. Bir bakan suç iledii zaman, devletin hazinesi soyduu zaman yarglanyor mu, yarglanyor. Devleti adil yönetmek zorundalar. Yarglanmamak Türkiyeye zarar verir.

Devleti yönetenleri de balayan hukuk kurallar vardr. Ben takmam diyemez. Her devletin gizli srlar vardr, aça çkmamas da olabilir. Aça çkaran gazetecileri suçlayamazlar. Savc da jandarma da gitti. Gazeteci halk bilgilendirmek zorundadr. Türkiye Cumhuriyet, bir hukuk devletidir. Bedel ödeyerek kurulan cumhuriyeti muz cumhuriyetine çeviriyorum diyemezsiniz. Anayasay tanmam diyemez.

Nerede hükümet? Bir kii var niye birbirimizi kandryoruz. Hangi bakan yetkisini kullanabilir izin almadan. Dayak yiyen bakanlar duymadk m? Adaletin olmad yerde devlet olur mu? Hangi devletten bahsediyoruz. Bir kii emrediyoruz ki o hiçbir hukuk kuraln tanmaz. Ortada bizim anladmz anlamda hükümet, Bakanlar Kurulu yok. dedi.

Ana Sayfaya Git