Kilis’te askeri araç devrildi: 5’i asker 16 yaralı

Kilis'te, sınırdan kaçak olarak geçerken, yakalanan Suriyelilerin taşındığı askeri araç devrildi. Kazada 5'i asker 16 kişi yaralandı.

Haberler 25.09.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiliste, snrdan kaçak olarak geçerken, yakalanan Suriyelilerin tand askeri araç devrildi. Kazada 5i asker 16 kii yaraland.

Kaza, sabah saatlerinde, Suriye snr hattnda meydana geldi. Snrda görev yapan askerler, Suriyeden kaçak olarak Türkiyeye geçmeye çalan, aralarnda çocuklarn da bulunduu 11 Suriyeliyi yakalad. Askerler, daha sonra yakaladklar kaçaklar araçla ilemlerini yapmak üzere Demirk Hudut Karakoluna götürmek üzere yola çkt. Engebeli yolda kontrolden çkan askeri araç devrildi. Kazada araçta bulunan 5 asker ile 11 Suriyeli yaraland. Yarallar, çarlan salk görevlilerince ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldrld. Tedavisine balanan yaral askerler ile kaçaklarn salk durumlarnn iyi olduu örenildi.

Kazann haber alnmasndan sonra 5inci Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Hac Halil Osma ile Kilis 1inci Hudut Alay Komutan Albay Soner Oruç, bölgeye giderek, incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git