Kimlik ve plakaları da devriye sorgulayacak

Jandarma Genel Komutanlığı Yazılım Geliştirme Daire Başkanlığınca, kişi ve plaka sorgulama ile kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılmak üzere mobil uygulama "Devriye" geliştirildi

Haberler 22.10.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma Genel Komutanlnca gelitirilen mobil uygulama Devriye sayesinde kii ve araç sorgulama ile kimlik dorulama ilemleri sosyal mesafe korunarak daha kolay ve hzl yaplyor.

Genel Komutanln sosyal medya hesaplarndan paylalan videoda mobil uygulama Devriyenin tantm yapld.

Buna göre, Yazlm Gelitirme Daire Bakanlnca hazrlanan uygulama, kii ve plaka sorgulama, NFC (Near Field Communication) ile kimlik sorgulama olmak üzere 3 bölümden oluuyor.

KMLK VE PLAKALARIN SORGULANMASI

Uygulama sayesinde suç iledikleri gerekçesiyle haklarnda yakalama karar bulunanlarn yan sra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif olup da izolasyonda bulunmas gereken kiilerin de tespiti yaplyor.

Devriye, sahte kimlikleri de ksa sürede tespit edebiliyor.

Yeni çipli kimlik kartlarnn arka yüzünde bulunan MRZ alannn, uygulamann yüklü olduu mobil cihazn kamerasna okutulmasyla karttaki bilgiler alnarak sistem üzerinden karlatrlyor. Bu ilemle bilgilerinde uyumazlk tespit edilen kimlikler incelemeye alnyor.

Uygulamayla pandemi sürecinde vatandalarla sosyal mesafe korunarak hzl ekilde sorgulama ilemlerinin gerçekletirilmesi ve bekleme süresinin azaltlmas hedefleniyor.

Baz illerde kullanlmaya balanan uygulamann, yaknda ülke genelinde kullanlmaya balanmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git