Kimse fitne üretmesin!

İlahiyatçı Prof.Dr.Orhan Çeker’den teravih inkarcılarına tepki: "Teravih namazını inkar etmek çok yanlıştır, fitne çıkarmaktır"

Haberler 03.04.2021 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her Ramazan ay öncesinde olduu gibi son günlerde de yine fitneye sebeb olan açklamalar gelmeye balad. yeniakit.com.trye konuan ilahiyatç Prof. Dr. Orhan çeker ite o fitnebazlara itibar edilmemesi gerektiini belirtti.

Her Ramazan öncesi ayn isimler çkp Teravih yoktur diyorlar

Her Ramazan ay öncesinde Teravih yoktur diyenlerin ortaya çktn belirten Prof.Dr. Orhan çeker, Müslümanlarn teravih namaz klmalarndan rahatsz olanlar Müslümanlarn zihinlerini aslsz ve gereksiz meselelerle megul ediyorlar. Bu tür kiilere itibar edilmemesi gerektiini hatrlatmak isterim. dedi.

NAMAZIN KENDSN NKAR ETMEK EYTANLIKTIR

Peygamberimiz döneminde teravih namaz yoktur diyenlere ders niteliinde cevap veren Prof.Dr. Orhan çeker, unlar söyledi: Teravih ismi yoktu ama teravih namaz vard. smi yoktu diye namazn kendisini inkar etmek eytanlktktr.

PEYGAMBERMZ Üç DEFA TERAVH NAMAZI KILDIRDI

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) üç defa teravih namaz kldrd ve dördüncü gün cemaat çok kalabalk olunca ümmete farz klnr, ümmet altndan kalkamaz, ihmal eder endiesiyle artk kldrmad. Bütün kitaplarmz bu konuyu böyle yazar.

HZ. EBUBEKR SÜREKL YALANCI PEYGAMBERLERLE URATI

Hz. Ebubekir ve Hz. Ömerin dönemine ilikin önemli hatrlatmada bulunan Prof. Dr. Orhan çeker, öyle konutu: Hz. Peygamberimizin vefat sonrasnda Hz. Ebubekir (r.a.), Halifelii döneminde sürekli olarak ortaya çkan yalanc peygamberlerle mücadele etti. Zaten iki yllk halifelik dönemi oldu. Teravih namaznn camilere alnmas gündeme gelmedi.

Hz. Ömer döneminden bu yana teravih namazlar sürekli camilerde klnmtr

Hz. Ömerin (ra) icraat ve kararlar hem kendi döneminde, hem de sonraki dönemlerde etkili olduunu belirten Prof. Dr Orhan çeker, teravih namazna ilikin sözlerini öyle sürdürdü: Hz. Ömer döneminin ilk balarnda teravih namaz farz klnr veya farz olarak anlalr endiesi kalmamt. Yalanc peygamberler ve dini meseleler konusu da zaten bitmiti. Endie kalmaynca Hz. Ömer teravih namazn camilere ald ve o günden bugüne teravih namazlar sürekli camilerimizde klnmtr.

Fitne içerikli deerlendirmelerde bulunanlara itibar edilmemeli

lahiyatç Prof. Dr. Orhan çeker, sözlerini öyle tamamlad: Her seferinde Müslümanlar ayrtran ve ümmet üzerinde fitne içerikli deerlendirmelerde bulunanlara halkmz itibar etmemeli ve eski bildikleri gibi teravih namazlarn tadili erkana riayet ederek klmaldrlar.

Ana Sayfaya Git