Kiraz anısına öykü yarışı!

Adalet Bakanlığı şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına öykü ve deneme yarışması düzenliyor

Haberler 08.10.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl ehit savc Mehmet Selim Kirazn ansna öykü ve deneme yarmas düzenliyor.

Bakanln internet sitesinde yer alan açklamaya göre, 2015te ehit edilen savc Mehmet Selim Kirazn hatrasn yaatmak ve gençlere örnek olmak amacyla Mehmet Selim Kiraz Öykü ve Deneme Yarmas düzenleniyor.

Bir ömür adalet uruna sloganyla düzenlenen yarmada, öykü ve denemeler için belli bir konu snrlamas bulunmuyor ancak adalet, merhamet, vicdan, hak, hukuk ve özgürlük gibi belli bal temalarn ilenmesi tavsiye ediliyor.

steyen herkesin katlabilecei yarmada, gönderilecek eserlerin alnt olmamas veya herhangi bir yerde yaynlanmam olmas gerekiyor.

Yarmann jürisi, Hürriyet gazetesi yazar Doan Hzlan, Muhit dergisi Genel Yayn yönetmeni air yazar brahim Tenekeci, yazar Leyla pekçi, Fatih Sultan Mehmet Vakf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih And ve yazar Necip Tosundan oluuyor.

BAVURU KOULLARI VE DEERLENDRME

Yarmaya, 1 ubat 2021e kadar bavuru yaplacak. 1 ubattan sonra teslim edilen eserler deerlendirmeye alnmayacak.

Adaylar yazdklar öykü ve denemenin 6 nüshasn ilanda belirtilen adrese, dijital nüshasn da e-mail yoluyla gönderecek.

Yarmada baarl olan eserler, Mehmet Selim Kirazn ehit olduu 31 Mart 2021de Adalet Bakanlnn internet siteleri ve sosyal medya hesaplarndan ilan edilecek.

Yarmada 1inciye 30 bin lira, 2inciye 20 bin lira, 3üncüye de 15 bin lira ödül verilecek. Ayrca Adalet Bakanl dereceye giren eserleri uygun görecei ekilde yaymlayacak.

SZLER, ZHNNZDEK ADALET DÜÜNCESN KAIDA DÖKMEYE DAVET EDYORUM

Konuya ilikin Twitter hesabndan açklama yapan Adalet Bakan Abdulhamit Gül, unlar kaydetti:

ehit Savcmz Mehmet Selim Kirazn aziz hatrasn yaatmak için, adna ithafen öykü ve deneme yarmas düzenliyoruz. Bu anlaml vesileyle sizleri, yüreinizdeki adalet duygusunu, zihninizdeki adalet düüncesini kada dökmeye davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git