Kiraz festivali

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman "Bizim böyle dağa harcayacak paramız yok. Bizim örgüte harcayacak paramız yok. Bizim israf edecek paramız yok. Biz bütün bütçemizi sizlere ve sizin bütün isteklerinize harcayacağız"

Haberler 19.06.2017 - 01:03 Son Güncelleme : 19.06.2017 - 01:06

Mardinin Yeilli ilçesinde bu yl 13. Uluslararas Kiraz Festivali düzenlendi.

Mardin Valilii, görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, Yeilli Kaymakaml ve Yeilli Belediyesince Cumhuriyet Meydannda gerçekletirilen 13. Uluslararas Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

çorum Belediyesi ve Yeilli Belediyesinin organize ettii Kardelik ftar ile balayan festivalde, çok sayda vatanda açk alanda iftarn yapt.

Dünya Kuran- Kerim okuma birincisi hafz Tayfur Sönmezin Kuran- Kerim okuduu festivalde, ilahi sanatçs Celaleddin Ada da bir konser verdi.

- Mardinimiz ve Yeillimiz huzur içerisinde

ftarn ardndan bir konuma yapan Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, geçen yl düzenlenen festivalin terör saldrlar nedeniyle buruk geçtiini anmsatt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, hükümet ve vatandalarn desteiyle bu problemin bitirilecei sözünü verdiklerini belirten Yaman, Gördüünüz gibi artk Mardinimiz ve Yeillimiz huzur içerisinde. Hepinizin moralini yüksek görüyoruz. dedi.

16 Kasmda verilen yerel yönetim görevini en iyi ekilde yapmann gayreti içinde olduklarn vurgulayan Yaman, unlar söyledi:

Biz sizin için çalyoruz dedik. Hep beraber Mardinimiz ve ilçelerimizde yatrm seferberlii balattk. Artk sizin paranz sadece ve sadece size harcayacaz. Bizim böyle daa harcayacak paramz yok. Bizim örgüte harcayacak paramz yok. Bizim israf edecek, paramz yok. Biz bütün bütçemizi sizlere ve sizin bütün isteklerinize harcayacaz. Bu ehrin alt yapsna, gençlerine,kadnlarna, engellilerine ve sizlere harcayacaz.

Yeilli Belediye Bakan Hayretin Demir de bölgede geçmite yaanan tedirginliin sona erdiini, bugünler de artk kardelik ve birlikteliin konuulduunu aktard.

Geçmite Büyükehir Belediyesine ramen, burada hizmet üretme gayreti içinde olduklarn vurgulayan Demir, u anda 38 milyon bir alt yap çalmas yaplyor. Büyükehir Belediye Bakan vekilliine atanan Vali Yaman ile bu ilçeyi bu bölgeyi yeniden imar ve ina edeceiz. diye konutu.

Konumalarn ardndan Yaman ve Demir ile törene katlan Yeilli Kaymakam Ömer Bilgin, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, l Jandarma Komutan Jandarma Albay Zafer zcan, AK Parti Mardin l Bakan Mehmet Ali Dündar ve dier davetliler, sünnet ettirilen 90 çocuun kirvesi oldu.

- En güzel kiraz yarmas

Festivalde 200 çiftçinin katlm ile En güzel kiraz yarmas düzenlendi. Finale kalan 20 kiraz üreticisinin kirazlar jüri tarafndan deerlendirmeye alnd.

Deerlendirme sonucu dereceye giren birinci eyhmus Erdoan, ikinci Hamit Oral, üçüncü Mashar Özdemir ve dördüncü Nasiha Mengene çeitli ödüller verildi.

Palyaçolar ve tiyatro ekiplerinin çeitli gösteriler sunduu festival, etkinliklerle sahura kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git