Kırsala hibe ilana çıktı!

TKDK 1 milyar 200 milyon liralık hibe ilanına çıktı. Koordinatör Güneş, iki ana başlıkta bu bütçeyi kullanacaklarını bildirdi.

Haberler 30.01.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakr l Koordinatörlüü 1 milyar 200 milyon liralk hibe ilanna çkt. TKDK Diyarbakr l Koordinatörü Hikmet Güne, iki ana balkta bu bütçeyi kullanacaklarn bildirdi.

TKDK, 10. çar Projesine çkt. Projeye göre, süt, et, kanatl hayvan yetitiricilii ve yumurta tavukçuluu, tarm ve balkçlk ürünlerinin ilenmesi, pazarlanmas, süt fabrikalarnn kurulmas, hayvan kesimhaneleri, etin parçalanmas ve ilenmesine yönelik tesisler, meyve ve sebzelerin ilenmesi ve pazarlanmasna yönelik yatrmlar ile su ürünlerinin ilenmesi ve paketlenmesi pazarlanmasna yönelik yatrmlarn desteklenmesi için hibe verilecei açkland.

1 MLYAR 200 MLYON LRA

TKDK Diyarbakr l Koordinatörü Hikmet Güne, çar bütçelerinin 1 milyar 200 milyon lira olduunu ve iki ana balkta bu bütçeyi kullanacaklarn dile getirdi. Güne, Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu, Tarm ve Orman Bakanlnn ilgili kuruluu olarak çalmaktadr. 7 Ocak 2021 tarihi itibariyle IPARD 2 program 10ncu çar ilanna çkm bulunmaktayz. Bu çar ilanmzn bütçesi yaklak 1 milyar 200 milyon liradr. Bu bütçemiz 42 il baznda kullanlacak ve Diyarbakr da bu illerden olacaktr. çar kapsamnda iki ana balk kapsamndaki sektörleri destekleyeceiz dedi.

K BALIK ALTINDA HBE

çar kapsamnda 1 milyar 200 milyon lira hibeyle hayvanclk ve ileme sektörünün desteklendiini anlatan Güne, sözlerine öyle devam etti:

Hayvanclk sektöründe faaliyet gösteren sektörlere yönelik, süt üretimi, kanatl hayvan yetitiricilii ve yumurta tavukçuluu destekleniyor. lenme sektöründe süt ilenme, et ilenme, meyve sebzelerin ilenmesi, souk hava depolarnda muhafaza edilmesi ve su ürünlerinin ilenmesi souk hava depolarnda muhafaza edilmesi, paketlenmesi sektörleri destek kapsamnda. Hibe oranlarmz yüzde 40 ile 70 arasnda deiiyor. Bizim bütün projelerde KDV muafiyeti söz konusu. Hayvanclk sektörü için proje bavurular bizler 15 ubat tarihi itibariyle almaya balayacaz. 16 ubat itibariyle online sistemi açarak bavurular almaya balayacaz ve 16 Mart itibariyle de bavurularn tamamlamalar gerekmektedir. Ayrca 19 Mart saat 18.00a kadar projelerini bizlere teslim etmeleri gerekiyor. letme sektörleri ve tarmsal ürünlerin ve balkçlk sektör için ise online bavurular 15 ubat tarihi itibariyle açyoruz. Bununla alakal olarak da son bavurular 23 ubat saat 18.00 itibariyle sistemi kapatyoruz. letme sektörünün son proje teslim tarihi de 26 ubat saat 18.00 kadar projelerini bizlere ulatrmalar gerekmektedir. Türkiyede korona virüsün tüm dünyada ekonomiyi daralttn Türkiyede ise pandemi olmasna karnda asla yatrmlar ve destekler hz kesilmeden sürdürülmektedir. Silvan Barajnn tamamlanmas ile birlikte Diyarbakrda ciddi yatrmlarn yaplmasn bekliyoruz. Bizler yatrmclara her türlü destei salayacaz. Herkesin Diyarbakrda yatrm yapmasn öneriyoruz.

Ana Sayfaya Git