Kırsal'da dev operasyon! 9 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'de düzenlenen terör operasyonlarının bilançosu açıkladı. Hakkari kırsalında deva eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 25.07.2017 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride düzenlenen terör operasyonlarnn bilançosu açklad. Hakkari krsalnda deva eden operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkaride 7 gün süren ehit Piyade Yüzba Murat Üçöz-1 operasyonunda PKKl 9 teröristin etkisiz hale getirildii, 2 teröristin teslim olduu bildirildi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, 3. Piyade Tümen Komutanl koordinesinde, l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüü özel harekat birliklerince 10 Temmuz 2017de Yüksekova ilçesi, Buzul Dalar kuzeyi, Cilo Da, Ure Yaylas-Cafer Gedii-Meydan Belek mevkisinde gerçekletirilen terör örgütü PKKya yönelik operasyonun 7 gün sürdüü belirtildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

nsansz hava arac ve Hava Kuvvetleri destekli ehit Piyade Yüzba Murat Üçöz-1 müterek operasyonu kapsamnda toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmi, operasyon esnasnda 2 terörist ise Zap Jandarma Karakol Komutanlna silah ve teçhizatlar ile birlikte teslim olmutur. Daha sonra yaplan arazi arama taramasnda 60 adet el yapm patlayc hazrlanabilecek miktarda düzenek ve malzeme, 81 milimetrelik havan niangah, 2 adet kalanikof piyade tüfei, 1 adet kannas keskin nianc tüfei, 2 adet el bombas, 6 adet arjör ve 160 adet mühimmat ele geçirilmitir.

3 bin 468 rakml tepeye üs bölgesi

Operasyonda güvenlik güçlerince 3 bin 468 rakml tepeye üs bölgesi kurulduu kaydedilen açklamada, Operasyona katlan polis özel harekat ve jandarma özel harekat timleri 3468 rakml tepeyi üs bölgesi olarak ina etmilerdir. Bu tepe bugüne kadar Türkiyede üs bölgesi tekil edilen en yüksek rakml tepe olmutur. denildi.

AA

Ana Sayfaya Git