Kış geri geldi

Bölge kentleri ile birçok bölge için kar yağışı uyarısı yapılırken, hava sıcaklıklarının 10-15 derece düşmesi bekleniyor.

Haberler 11.04.2022 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge kentleri bata olmak üzere birçok bölgede yarndan itibaren kar ile karla kark yamurun etkili olmas bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafndan yaplan açklamada, Yaplan son deerlendirmelere göre; 11.04.2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen souk havayla birlikte kuzeybat kesimlerden balayarak hava scaklklarnn hissedilir derecede (10-15 derece) azalmas bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yalarn ise zamanla kuzey iç ve dou bölgelerde yüksek kesimler bata olmak üzere yer yer karla kark yamur ve kar eklinde etkili olaca tahmin ediliyor.

ZRA DON UYARISI

Sal günü ilk saatlerden itibaren Karadenizin iç ve yüksekleri, ç Ege, Marmarann güney ve dousu, ç Anadolu, Akdenizin iç ve yüksekleri, Dou Anadolu ve Güneydou Anadolunun yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadr. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar, dou kesimlerde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine kar tarmsal faaliyetlerle uraan vatandalarmzn dikkatli ve tedbirli olmalar, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarlar dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git