Kısıtlama hatırlatması

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlamasında temel ihtiyaç malzemelerinin temin edilebildiğini hatırlattı

Haberler 13.02.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, dün saat 21.00den 15 ubat Pazartesi günü saat 05.00e kadar sürecek sokaa çkma kstlamas süresince vatandalarn temel ihtiyaç malzemelerini ikametlerine en yakn market, bakkal, manav, kasap ve frn gibi yerlerden temin edebileceklerini anmsatt.

Bakanlktan yaplan açklamada, daha önceki genelgelerle sokaa çkma kstlamasnn uyguland süre ve günlerde vatandalarn temel ihtiyaç malzemelerine ulamalar noktasnda herhangi bir zorlukla kar karya kalmamalar için gerekli tüm tedbirlerin alnd bildirildi. Market, bakkal, manav, kasap, kuru yemiçi ve çiçekçilerin bugün ve pazar gününü 10.00-17.00 saatlerinde açk olaca kaydedilen açklamada, u bilgilere yer verildi:

Yine belirtilen süre içinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuru yemiçiler ve çiçekçiler telefonla ya da on-line olarak aldklar siparileri teslim edebileceklerdir. Lokanta/restoran, pastane ve tatlc tarz i yerleri ise paket servis ve Gel al eklinde, 20.00-00.00 saatlerinde ise sadece paket servis eklinde faaliyet gösterecek olup bu i yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapld frn ve/veya unlu mamul ruhsatl i yerleri ile bu i yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açk olacaktr.

On-line sipari firmalar 10.00-00.00 saatlerinde siparilerini teslim edebilecek

Açklamada, on-line sipari firmalarnn da bugün ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde siparilerini teslim edebilecei belirtildi. Vatandalarmz sokaa çkma kstlamas uygulanan günlerde (cumartesi-pazar) ikametlerine en yakn market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçi, çiçekçi ve frn ya da ekmek sat bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir. ifadesine yer verilen açklamada, unlar kaydedildi:

Sokaa çkma kstlamasnn balayaca düüncesiyle temel ihtiyaç malzemesi temini amacyla frn, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlc tarz i yerlerinde younlua sebep olunmasna gerek bulunmamaktadr. Bu nedenle vatandalarmzdan sokaa çkma kstlamasnn balayaca saat olan 21.00den önce evlerinde/ikametlerinde olacak ekilde hareket etmelerini, bata büyükehirlerimiz olmak üzere trafikte oluabilecek younluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almalar hususunu bir kez daha istirham ediyoruz.

Ana Sayfaya Git