Kız isteme merasiminde 9 kişiye virüs bulaştı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde kız isteme merasiminin ardından 9 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine 6 bina karantinaya alındı.

Haberler 21.06.2020 - 18:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kütahyann Tavanl ilçesinde kz isteme merasiminin ardndan 9 kiide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine 6 bina karantinaya alnd.

Tavanl Kaymakam Yüksel Kara, AA muhabirine yapt açklamada, Tepecik beldesinde 6 binada yaayan 9 kiide Kovid-19 vakalarnn görüldüünü söyledi.

Kovid-19un kz isteme merasimi nedeniyle toplanan kiiler arasnda yayldnn deerlendirildiini belirten Kara, unlar kaydetti:

Manisadan bir aile, kz istemek için Tepecik beldesindeki bir ailenin evine gelmi. Kz isteme merasimi nedeniyle de akrabalar toplanm ve misafirlerle birlikte toplu yemek yenmi. Bir süre sonra aileden baz kiilerde Kovid-19 belirtileri görülmesi üzerine lçe Salk Müdürlüü filyasyon ekipleri hemen çalma yapt. Bunun neticesinde lçe Hfzsshha Kurulu olarak vaka saylarnda meydana gelen artn önünü kesmek, süreen hale gelmesini engellemek için birbiriyle akraba olan bu kiilerin yaad binalar tespit ederek karantinaya aldk.

Ana Sayfaya Git