Kız kardeşler, 3 yıldır kayıp babalarının bulunmasını istiyor

Hakkari'de yaşayan kardeşler Siti ile Gurbet Duman, 3 yıl önce tarlaya gitmek için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan babaları Halil Duman'ı (75) arıyor. Kardeşler, tüm çabalara rağmen babalarına ait herhangi bir ize ulaşamadıklarını belirterek devlet yetkililerinden yardım istedi.

Haberler 19.02.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine yaklak 30 kilometre uzaklktaki Kaval köyünde yaayan 9 çocuk babas Halil Duman, 10 Haziran 2018de tarlaya gitmek için evden ayrld. Halil Duman akam eve dönmeyince meraklanan yaknlar aramaya çkt. Yaplan aramalarda Dumana ait herhangi bir ize rastlanlmad. Bunun üzerine çocuklar durumu jandarmaya bildirdi.

KAYIP BABALARINI ARIYORLAR

hbar üzerine bölgeye gelen jandarma ile l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri de Halil Duman bulmak için çalma balatt. Ancak yaplan tüm aramalara ramen Duman, bulunamad. Dumann kayboluunun ardndan kzlar Siti Duman ile kardei Gurbet Duman, babalarn bulmak için çalmalarn sürdürdü. Ancak yaplan tüm aramalara ramen herhangi bir ize rastlanmad.

Siti ve Gurbet Duman kardeler, devlet yetkililerinden yardm beklediklerini söyledi. Kardelerden Siti Duman, Deerli büyüklerimizden yardm bekliyoruz. Babam tarla sulamaya gitti bir daha da geri dönmedi. Babam kaybolduu gün AFAD ekipleri tarafndan arama yapld. Ancak herhangi bir ize rastlanmad. Ayn gün saat 13.30 sralarnda köyden bir araç çk yaptn ve Ferain yönüne gittiini söyleyenler oldu. Ama biz o günden beri babamzdan haber alamyoruz. Devlet yetkililerinden tek ricamz bize yardm etmeleri. Eer babam yayorsa yaadn, ölmü ise ölüsünü bize bulun ne olur bize yardmc olun dedi.

Ana Sayfaya Git