Kız öğrenci yurdunda protesto

Bingöl’de bir öğrenci yurdunda kalan kız öğrenciler, yurda bir erkeğin girdiği iddiaları üzerine protesto düzenledi. Polis, incelemesinde, down sendromlu bir gencin yurda girdiğini belirledi.

Haberler 08.12.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaleönü Mahallesindeki Pir Ali Bey Kz Örenci Yurduna, dün gece bir erkein girdii ve örencileri elindeki bçakla rahatsz ettii ileri sürüldü. Bunun üzerine örenciler, yurtta, güvenlik zafiyeti olduu iddiasyla hem odalarnn penceresine çkp hem de yurdun önünde toplanarak eylem yapt. hbar üzerine bölgeye çok sayda polis ekibi sevk edildi. Polis, yapt aratrmada, yurda giren kiinin down sendromlu olduunu belirledi.

GÜVENLN ARTTIRILMASINI STYORUZ

Yurtta kalan, ismini vermek istemeyen bir örenci, Kimlii belirsiz bir kii, gece saatlerinde kz yurdunda, bir arkadamzn odasna girmesiyle, yurttaki kzlarn çl üzerine korkup kaçt. Kaçan kiinin down sendromlu olduu ortaya çkt. Yaanlan bu olaylardan sonra kendimizi güvende hissedemiyoruz. Korkuyoruz. Gece uyurken kaplarmza arkadan destek vererek kendimizi korumaya çalyoruz. Kimse yardm etmiyor. Güvenlik yetersiz ve umursamaz. Hayatmzdan endie ediyoruz. Bizim yetkililerden isteimiz, güvenliin arttrlmas ve güvenlik kameralarnn aktif ekilde çalmasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git