Kızı dağa kaçırılan baba İzmir'den Ankara'ya "Umut" yürüyüşüne başladı

İzmir'de, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı kızı için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Mehmet Laçin, evladına kavuşmak amacıyla "Umut" adını verdiği Ankara yürüyüşüne başladı.

Haberler 14.09.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konak Meydannda gazetecilere açklamada bulunan Laçin, kznn yaklak 11 yl önce Kocaelide örenciyken HDP tarafndan kaçrldn ileri sürdü.

O tarihte günlerce arad kzn HDP Kocaeli l Binasnda bulduunu dile getiren Laçin, çocuunu almaya çalt için darbedildiini vurgulad.

Yapt aratrma sonrasnda kzn bir itirafçya teslim ettiklerini örendiini belirten Laçin, kznn stanbul HDP l Binasna götürüldüünü ve 3 ay eitim aldktan sonra daa çkarlmak üzere Diyarbakr HDP l Binasna gönderildiini örendiini söyledi.

ANKARAYA UMUT YÜRÜYÜÜNE BALADI

O günden sonra evlat acs yaadn salnn bozulduunu ve uyuyamadn anlatan Laçin, Yürekli bir anne 2019 ylnda HPD l Binasnn önünde evladn almak için oturma eylemi yapt ve o anne orada kalkmad, evladn ald. O evladn alnca ben de hedef belli ben niye evde oturuyorum diye düündüm. Ben de Diyarbakra gittiimde çevre illerden de terör maduru anneler eyleme balamlard. Ben de nöbete baladm ve bugün 742inci günü. Bu 742 gün içinde evet umutla nöbet tuttum çünkü o arada evlatlarna kavuan anne babalar oldu. Ben netice alamadm. diye konutu.

Kzna kavumak için mücadelesine devam ettiini vurgulayan Laçin, bu nedenle Ankaraya yürüme karar aldn dile getirdi.

Yürüyüüne Umut adn verdiini kaydeden Laçin, Yürüdüüm güzergahlarda çlklar atacam, bütün vatandalar duysun, benim çektiimi görsün. Yürüyüüm tek amac kzma kavuabilmek. Koronavirüs diyorlar. HDPnin virüsü bana bulam. Benim aklmda HDP virüsü var, bu koronavirüs aklmdan bile geçmiyor. dedi.

Laçin, HDP Genel Merkezi önünde evladn alncaya kadar nöbet tutacan sözlerine ekledi.

Açklamasnn ardndan Laçin, Ankaraya gitmek üzere yürüyüüne balad.

Ana Sayfaya Git