Kızıltepe'de 10 kilo patlayıcı ele geçirildi

MARDİN'in Kızıltepe, Derik, Mazıdağı ilçelerinde PKK/KCK yönelik devam eden çalışmalarda, 15 kişi gözaltına alınırken, 10 kilo patlayıcı ele geçirildi. PYD/YPG'den kaçan 2 kişi ise Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haberler 19.06.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik ve Mazda ilçelerinde 12 Haziranda PKK/KCK terör örgütüne yönelik yaplan çalmalarla ilgili Mardin Valiliince yaplan yazl açklamada, Mardin l Jandarma Komutanlnca PKK/KCK terör örgütü mensuplarna yardm ve yataklk ettii tespit edilen ahslara yönelik yaplan çalmalarda, 12.06.2018 günü ilimiz Derik ve Mazda ilçelerinde yaplan ezamanl operasyonda; 15 üpheli ahs yakalanarak gözaltna alnm olup, dier ahslarn yakalanmasna yönelik çalmalar devam etmektedir.Bölge halkmzn desteiyle huzur ve güvenlii salamak maksadyla, terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlarn kararllkla devam edecei, kamuoyuna sayg ile duyurulur denildi.

ÜçGENDEK OPERASYON

Valilik tarafndan yaplan baka bir yazl açklamada, 13 Haziran tarihinde Kzltepe ilçesinde bir tarlada yaplan aramalarda, 10 kilo patlayc ele geçirildii belirtildi. Baka bir açklamada ise bölücü terör örgütü PYD/YPGden kaçan 2 teröristin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine kendiliinden teslim olduu belirtilerek, 13 Haziran 2018 günü PYD/YPG bölü terör örgütü üyesi olduu tespit edilen (2) ahs Nusaybin lçesi Suriye snrnda güvenlik güçlerine silahsz olarak teslim olmutur. BTÖ mensuplar hakknda ilem yaplmak üzere Mardin l Jandarma Komutanl ekiplerince gözaltna alnmtr. Bölge halkmzn desteiyle huzur ve güvenlii salamak maksadyla, terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlarn kararllkla devam edecei, kamuoyuna sayg ile duyurulur ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git