Kızıltepeli çocuklara "bayram harçlığı ve hediye paketi" sürprizi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde devletin şefkati Ramazan Bayramı öncesi çocukların yüzünü güldürdü.

Haberler 23.05.2020 - 03:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çamn talimatyla ekipler ilçede öksüz, yetim, ehit ve gazi çocuklarn tespit etti.

Bu bayram gülmeyen çocuk kalmasn sloganyla yürütülen projede merkez ve krsal mahallelerde belirlenen, bayram evlerinde geçirecek 592 çocua ya grubu ve cinsiyetlerine göre çeitli hediyeler hazrland, hanedeki çocuk saysna göre bayram harçl da belirlendi.

Geleneksel oyuncak ve çikolatalarn yer ald ve ailedeki her bir çocuk için 20er lira harçln bulunduu hediye paketleri, bayram öncesinde çocuklarn evine ulatrld.

Paketlere Deerli yavrum balyla kaleme ald mektup da koyan çam, mektubunda, Bu bayram beraber kutlayamasak da gönüllerimizin bir olduunu biliyorum. Bunun için bayram ekerini ve harçln sana gönderiyorum. Tüm aile bireylerine selamlarm iletiyor salk mutluluk ve bar içerisinde nice bayramlarda bulumak temennisi ile seni Allaha emanet ediyorum. ifadelerine yer verdi.

Harçlk ve bayram hediyelerini alan çocuklarn mutluluklar ise gözlerine yansd.

Devletin efkat elinin ve scak yüzünün çocuklara hissettirildii projedeki hazrlk süreci de görüntülenerek Kaymakamlk tarafndan klibe dönütürüldü.

lçede, 65 ya ve üstü vatandalar için hazrlanan bayram hediyesi ve bayram ekerleri de Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri araclyla evlerine gönderildi.

- Mutluluklarna vesile olmak ayr bir mutluluk kayna oldu

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili çam, AA muhabirine yapt açklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda çocuklara yönelik sokaa çkma kstlamas bulunduunu hatrlatarak, çocuklarn bayramn kutlamaya yönelik çalmalar yaptklarn söyledi.

Özellikle ehit ve gazilerimizin çocuklar, yetim ve öksüz çocuklarmzn bu bayram buruk geçirmesini istemedik diyen çam, Vefa Sosyal Destek Gruplar araclyla ilçedeki öksüz, yetim, ehit yakn ve gazilerin çocuklarn tespit ettiklerini belirtti.

çam, tespit ettikleri 592 çocuu mutlu etmek için sürpriz kutu hazrladklarn dile getirerek, Harçlk, çikolata, tek bana oynayabilecei zeka oyunu ve misketin bulunduu çok güzel bir kutu hazrladk. Bu kutular Vefa Sosyal Destek Gruplar vastasyla 592 çocuumuza ulatrp, bayram öncesinde onlarn mutluluklarna ahit olduk. Unutamayacaklar bir bayram geçirmelerine ve mutluluklarna vesile olmak bizler içinde ayr bir mutluluk kayna oldu. diye konutu.

Gönüllülük esasyla çalan Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine vatandalara sunduklar hizmet için teekkür eden çam, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda ülkede olduu gibi ilçede de çok önemli çalmalar yapldn aktard.

çam, 15 bin hane ve 100 bin kiiye gda ulatrldn, toplumun bütün kesimlerine hizmet vermeyi iar edindiklerini anlatarak, En gencinden en yalsna kadar bütün vatandalarmzn ihtiyaçlarn gidermek bizim için çok önemliydi. Özellikle ehit ve gazilerimizin çocuklar, yetim ve öksüz çocuklarmza sahip çklmas bizim açmzdan çok güzel oldu. Emei geçen herkese çok teekkür ediyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git