Kızını alması olay yarattı!

İngiltere'de yaşayan annenin 7 yaşındaki kızını alma mücadelesi... Jandarmanın gittiği Şanlıurfa'daki köyde olaylar çıktı.

Haberler 04.12.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evli olduunu bilmeden birlikte yaad kiiden olan 7 yandaki kznn, anlurfada babas tarafndan zorla tutulduunu belirten annenin ikayeti üzerine, Jandarmann gittii anlurfadaki köyde olaylar çkt. Babann yaknlarnn direnmesi üzerine çkan arbedede, çocuun bir kiinin kolunun altnda kaçrld anlar cep telefonu kamerasna yansd. Olaylarla ilgili 1 kii tutukland, 1 kii de denetimli serbestlikle brakld. 4 yldr hukuki mücadelesini sürdüren Zübeyde Kocaman, ei ve akrabalarnn kznn alnmasna engel olduunu belirterek, Kzm jandarmann gözü önünde kaçrld dedi.

ngilterede yaayan Zübeyde Kocaman, 10 yl önce stanbulda Halil Y. ile birliktelik yaad. Bu ilikiden hamile kalan Zübeyde Kocamann bir kz dünyaya geldi. çocuun doumundan itibaren baba Halil Y. ile görümeyi sürdüren Zübeyde Kocaman, 4 yl önce Halil Y.yi kz .K.yle bulumas için ngiltereye davet etti. Ancak vize sorunu çkt için Halil Y.nn srar üzerine Zübeyde K., kzyla birlikte anlurfaya geldi. Kocaman çocuunu babasyla buluturmak için geldii anlurfada hayatnn okunu yaad. dialara göre Halil Y. ve akrabalar küçük kz havaalanndan kaçrrken, Kocaman da tehdit etti. çocuun kimlik ve pasaportlar da anne Zübeyde Kocamandan zorla alnd. çaresiz kalan genç kadn ngiltereye geri döndü ancak, velayeti üzerinde olan küçük kz için hukuk mücadelesi balatt. ngiltere ve Türkiyede ayr ayr davalar açld. Her iki ülkede de mahkemeler çocuun velayetini anne Kocamana verdi. Mahkeme kararn uygulamak için geçtiimiz Ekim aynda küçük kzn alkonulduu anlurfadaki köye giden jandarma ekipleri, Halil Y.nin akrabalarnn direnciyle karlat.

KAYETTE BULUNDU

Zübeyde Kocamann avukat Özan Kayahan bu konuyla ilgili anlurfa Cumhuriyet Basavclna yapt ikayet dilekçesinde u ifadelere yer verdi.

Jandarma olay yerine gittiinde , müvekkilin çocuunu almak istemeleri üzerine B.Y. jandarmann elinden çocuu alarak kaçrm , resmi görevli olarak orada bulunan kamu görevlilerine mukavemet etmi , orada bulunan bir jandarma personeline yumruk atarak yaralanmasna sebebiyet vermi , olay yerinde bulunan Jandarma görevlilerinin de ifadeleri ile sabit Benim ölümü almadan buradan çkamazsnz tarznda söylemlerde bulunarak orada bulunan halk da jandarma görevlilerine kar kkrtarak galeyana getirmitir. Nitekim hemen akabinde orada bulunan halk onun bu hareketleri sebebi ile jandarma görevlilerine saldrm ve mukavemette bulunmulardr. Bunun sonucunda jandarma görevlileri çeitli yerlerinden yaralanmlardr. B.Yden çocuu . Y. alm , çocuu Jandarma görevlilerinden kaçrmtr. Daha sonra orada bulunan bir araca çocuu bir bilinmeyene götürmülerdir. u an için çocuun nerede olduu , ölümü sa m olduu belli deildir.

Zübeyde Kocaman yaadklarn öyle anlatt:

stanbulda 2010 ylnda Halil Y. ile tantm. Evli olmadn söyledi ancak geçen sürede evli ve çocuklar olduunu örendim. Beraber yaamamz söyledi ancak, ben kabul etmedim. ngiltereye döndüm, burada çocuumu dourdum. çocuu olduundan haberdar ettim, aryordu, konuuyordu. Davetiye bile gönderdim vize alsn diye. Vize ret ald, itiraz etmedi. çocuu getir ne olur görmek istiyorum dedi. Bir aylna da olsa gel, söz geri göndereceim sizi dedi. anlurfaya geldim çocuun pasaportunu, kimliini ald. Bu çocuk Urfadan çkmayacak dedi. Kendileriyle yaamam istedi. Kabul etmedim. iddet uygulad. Kafama silah dayad. Ben ne istersem onu yapacaksn dedi. Sonra da küfrederek kovdu. Seni de kzn da yakacam diyerek evde bulunan eyalarn bir ksmn atee verdi. çocuumu yanma alarak havalimanna gittim. Burada beni tehdit ettiler, M, Y. adl akrabas çocuumu kaçrd.

çOCUUN ÖLDÜ DEDLER

Halil Y.nin zaman zaman kendisini arayarak kzyla ilgili yalan bilgiler verdiini belirten Zübeyde Kocaman, Bir gün Halil beni arad, çocuk çok hasta, hastanede yatyor, çabuk gel, dedi. Türkiyeye geldim. Avukatm Urfaya gitmeme izin vermedi. Gidersen seni de bulamayz dedi. 2018 ylnda icraya gittim. Yine beni tehdit ettiler. Kz yine bulamadk. çocuk kayp, dedi. ngiltereden avukatm Türkiyedeki yetkililere mektup gönderdi. Onlar da savcya göndermi. Savc da mektubu Halile vermi. Halil bana bu mektubu gönderdi. Bu çocuu unut, öldü hiçbir ekilde ulaamayacaksn dedi. Ekim aynda kim olduunu bilmediim biri beni arayarak çocuumu öldürdüklerini söyledi. Hemen Türkiyeye geldim. Jandarmaya giderek ikayetçi oldum. Yaplan aratrmada çocuumla ilgili bir ölüm kayd olmadn gördüm. Hatta okula dahi göndermediklerini örendim. Velayeti bende olduu için jandarma ekibi köye gitti. Ancak jandarmann gözü önünde kzm tekrar kaçrdlar. Burada jandarmaya küfrettiler. Ben o gün köye gitmedim. Jandarma, güvenlik gerekçesiyle gelmeme izin vermedi.

çOCUUMU çIPLAK AYAK TARLADA çALITIRIYORLAR

çocuunun yabanc insanlar tarafndan büyütüldüünü, kim olduunu bile bilmedii birileri tarafndan kaçrldn söyleyen Zübeyde Kocaman, unlar anlatt: u an haber alamyorum. Yaklak 4 yldr da çocuumu bir kere bile görmedim. nternette resimlerini gördüm. Tarlada çaltryorlar çocuumu. Eziyet ve zulüm yapyorlar. Buna ramen herhangi bir ceza almyorlar. Jandarmaya saldrp küfrediyorlar yine ceza almyorlar. Küçük çocuk elden ele dolayor. Yetkililerden yardm bekliyorum. çocuumu bulsunlar bana teslim etsinler. Bütün annelere sesleniyorum. Sesime ses olsunlar. Lütfen çocuklarmza dokunmasnlar. Yardm bekliyorum.

BR VELAYET DAVASI DEL çOCUK KAçIRMA ALIKOYMA OLAYI

Kocamann avukat Ozan Kayahan ise bu davann sadece bir velayet dosyas olmadn belirterek Biz müvekkilimizle çocuk kaçrma ve alkoyma konusunda ikayetçi olduk. Velayet kendisinde. Zübeyde Hanm ikayetçi, çocuk da madur. Jandarma gitti orada olaylar yaand. çocuu da alamadk. Jandarmaya hakaretler tehditler hatta tacizler yaand. Bununla ilgili de ilemler yapld. Jandarma olayyla ilgili bir kii tutukland bir kii de denetimli serbestlikle brakld. çocuun nerede olduu belli deil dedi.

çOCUA KARI HEM PSKOLOJK HEM FZKSEL DDET VAR

Uzman Klinik Psikolog Ceylan engül ise yaanan olayn çocuk açsndan ürkütücü ve korkutucu olduunu belirterek, unlar söyledi:

çocukta öfke nöbetleri, içe kapanma, duygusal dalgalanma söz konusu olabilir. Bu hikyede çocuk için güven duygusu oldukça zedelenmi. çünkü güven duygusunun ilk aland nokta ailedir. Babann çocuun bir eya olmad bilmesi gerekiyor. Orada yaanan sadece psikolojik bir iddet deil. Fiziksel bir iddet de var. Küçük bir çocuk bedenine göre yetikin bedeni kyaslanamaz. çocuk hakim olamayaca bir düzen içerisinde oldukça travmatik bir olay yayor. Bu yaananlar çocuun yetikinliini de oldukça olumsuz etkiler. Ya olarak anneye baml olan çocuun bu ekilde anneden koparlmas çocukta olumsuz etkilere neden olur. Bu kadar öfkeli bir babann çocua verecei bir ey yok. Bu süreç içerisinde çocuk anneye özlem duyacaktr. çocuk için anne bir anda ortadan kayboldu. Gördüümüz gibi babann ciddi bir öfke kontrolü bozukluu var. çocuk bu tutumlar sergileyen bir babayla yaamas skntlar içerir.

Ana Sayfaya Git