KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Antalya Belek Üniversitesinden fahri doktora unvanı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Antalya Belek Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Haberler 05.01.2024 - 23:39 Son Güncelleme : 06.01.2024 - 00:11

Üniversite toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Tatar, Kıbrıs meselesinin Türkiyeyi ve Türk dünyasını yakında ilgilendiren milli bir mesele olduğunu söyledi.

Kıbrıs Adasının geçmişinde çeşitli etnik kökenlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Tatar, Kıbrıs meselesi sadece Kıbrısta yaşayan Türklerle Rumlar değil, Türk-Yunan dengelerinin korunması ve sürdürülmesi bakımından da Kıbrıstaki siyaset fevkalade önemlidir. çünkü Türkiyenin Akdenize çıkışı Kıbrıs Adasından geçer. Kıbrıs sadece toprak değil aynı zamanda Mavi Vatanda denizlerdeki hakkımız, hukukumuzdur. diye konuştu.

Tatar, Kıbrısın sadece tarihi, milli değerleri ve ecdadın yaptıklarının ötesinde bugünün stratejisinde jeopolitik, jeostratejik ve Doğu Akdenizdeki gelişmelere bağlı olarak küreselleşen dünyada dengelerin değişmesiyle öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Bu kapsamda Türkiyenin son yıllarda elde ettiği başarılara da değinen Tatar, Türkiyenin savunma sanayiindeki başarısı, birtakım süreçlerde söz hakkı ve dünyada sayılan devletlerden bir tanesi olması Doğu Akdenizdeki iddialarımız, mavi vatandaki haklarımız, hukukumuz aynı zamanda göklerde, hava sahasında bütün ulusal güvenliğin korunmasında fevkalade önemli açılımlar yapılmıştır. Bunlar milli iradeyi daha üst bir seviyeye taşımaktadır. ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tatar, Antalya Belek Üniversitesince kendisine fahri doktora unvanı verilmesi dolayısıyla onur duyduğunu kaydetti.

Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ise KKTCnin egemen, özgür ve tüm demokratik kurumlarıyla çağdaş bir devlet olduğunu söyledi.

KKTCnin turizm, yüksek öğretim, bilişim ve sanayide gösterdiği başarının gelecekte de devam edeceğinden şüphe duymadıklarını belirten Yazıcı, Bununla beraber, üniversite senatomuz oy birliğiyle KKTC için yapmış olduğu üstün nitelikli çalışmaları ve örnek bir lider olarak topluma ilham kaynağı olması, siyasi hayatındaki, iletişim ve medya sektöründeki başarıları, sanat, spor ve kültür alanlarında yürüttüğü sivil toplum çalışmaları nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatara sosyal bilimler alanında fahri doktora unvanı verilmiştir. Kendilerini tebrik ederiz. şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yazıcı, Ersin Tatara fahri doktorluk cübbesi giydirdi, diplomasını verdi.

Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, eski Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanı ve Belek Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İlker Tuncay ile Serik Kaymakamı Cemal Şahin de katıldı.

Ana Sayfaya Git