Klimalar bakımı yapılarak sezona hazır olmalı

Sıcak yaz günlerinde kullanımı kaçınılmaz olan klimaların bakımının periyodik şekilde yapılması, verimi ve dayanıklılığı sağlamada etkili olurken, enerji tasarrufu da sağlıyor.

Haberler 30.05.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz aylarnda scakln olumsuz etkilerine kar yaam kalitesini artran klimalar, evlerde ya da ofislerde daha konforlu vakit geçirilmesini salyor. Ancak kullanm süresi arttkça klimalarn hassas parçalarnda verimlilii azaltan birtakm sorunlar da geliebiliyor.

Klima ünitelerinin bakm sadece yaam alanlarnda konforlu vakit geçirilmesini salamyor ayn zamanda uzun süreli kullanmdan kaynaklanan yüksek elektrik maliyetlerinin yönetilmesine de yardmc olabiliyor.

Klimalarn periyodik bakmyla hem tasarruf hem de verimlilik art yaandn söyleyen Emas Makina Sanayi A Genel Müdürü Mehmet Özokumuolu, Klimanza yaplan bakm sayesinde temizlenen fan ve filtreler ile daha rahat hava sirkülasyonu ve cihaz fazla yorulmad için daha fazla hava ak salanyor. Bu da enerji tasarrufunu beraberinde getiriyor. Gaz ve s kontrolüyle de istenilen verime hzl ulalarak, ilave enerji harcamayarak tasarruf salanyor. dedi

Özokumuolu, inverter teknolojisine sahip klimalar ile kullanclarn enerjiyi daha verimli kullanabileceklerini belirterek, E.C.A. klimalar soutmada A++, stmada ise A+ enerji seviyesinde, ayrca yeni nesil klimalar ile temiz hava ve nem dengesi maksimum düzeyde karlanabilecek. diye konutu.

BAKIM, SADECE YETKL SERVSLER VE UZMAN KLERCE YAPILMALI

Klimalarn fan ve filtre temizliinin yaplmamasyla taze hava sirkülasyonunda muhtemel bir azalma meydana geleceini kaydeden Özokumuolu, unlar söyledi:

E.C.A. uzmanlar hem yaz hem de k aylarnda kullanlan klimalara ylda iki kez bakm yaptrlmasn öneriyor. Bakm esnasnda cihazn balant, elektronik aksam ve gaz kontrolü, fan temizlii, hava filtresi deiimi ya da temizlii gibi ilemler uygulanyor. Filtre kontrolleri ile hem taze ve temiz hava ak salanyor hem de cihazn ömrü uzuyor. Gerekli kontroller ve temizlik yapldktan sonra performans ayarlar ideal hale getiriliyor. Bu kontroller, ayarlar ve temizlik yaplmadnda ise klima sadece hava üflüyor, verimli çalmyor, elektrik faturalarna art maliyet olarak yansyor ve ksa sürede arza veriyor.

Özokumuolu, sadece yetkili servislerce uzman kiiler tarafndan yaplmas gereken klima bakmlarnn, özel ekipmanlar ile gerçekletiini dile getirdi.

KLMA FLTRELER 3 AYDA BR TEMZLENMEL

ç ünite üzerinde evap ve faz temizlii olurken, d üniteye kondens temizlii ile müdahale edildiini belirten Özokumuolu, ç ve d ünite arasndaki elektrik balantlar kontrol edilerek gaz ölçümü salanyor. Herhangi bir gaz eksiklii varsa gaz ilave ediliyor ya da eski gaz boaltlp cihaz yeni gaz ile dolduruluyor. Son olarak, iç ünite üzerinden termometre vastas ile performans test ediliyor ve ayarlar güncelleniyor. eklinde konutu.

Klimann kullanld yere göre deise de klima filtrelerinin 3 ayda bir temizlenmesi tavsiye eden Özokumuolu, Bireysel tip klimalar, cihaz panelinin altnda yer alan hava filtreleri elle çkarlarak temizlenebiliyor. Elektrik süpürgesi yardm ile filtre temizlii mümkün olurken filtreler kimyasal kullanmadan sadece su ile de ykanabiliyor. Filtrelerin iyi performans göstermesi için iyice kurutulduktan sonra cihaz içine yerletirilmesi gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git