Kobanê eylemlerinde hayatını kaybeden 43 kişi için 43 önerge

6-9 Ekim Olayları sırasında hayatını kaybeden 43 kişi için Meclis'e 43 soru önergesi veren HDP milletvekilleri, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yöneltti.

Haberler 20.10.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri 2014 ylnda gerçekleen 6-9 Ekim olaylar srasnda hayatn kaybeden 43 kii için Meclis Bakanlna 43 ayr yazl soru önergesi verdi. Adalet Bakan Abdulhamit Gül ve çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan yantlanmas talebiyle verilen önergelere ilikin HDP Basn Bürosu bilgilendirme yapt.

HDPnin açklamasnda, 43 kiinin yaamn yitirmesine ilikin 6 yldr hiçbir salkl sorgulama ve yarglama süreci iletilmemitir. 43 kiiyi öldüren kiiler belirlenmemi, belirlenmesi için çaba harcanmam, iktidarn siyaseten sürekli kulland bir dava hariç hiç kimse ceza almamtr. Partimizin tüm bunlarn ortaya çkarlmas için TBMMye sunduu 9 adet aratrma önergesi de reddedilmitir bilgilerine yer verildi.

6 YILDA GEREKL ADIMLAR ATILMADI

Aradan geçen 6 ylda yetkililer tarafndan gerekli admlarn atlmad vurgulanan açklamada, Gül ve Soylu tarafndan yantlamas talebiyle verilen önergelerde hayatn kaybeden her bir yurttan ölümüne ve sonraki süreçlere ilikin cevaplanmas gereken sorulara yer verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git