Kobani davası 3 Mayıs’a kaldı

Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin dava ertelendi. Davanın görülmesine 3 Mayıs'ta devam edilecek

Haberler 27.04.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014te düzenlenen eylemlere ilikin, aralarnda PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinin yan sra eski HDP e genel bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan da bulunduu 108 sann yargland davann ilk celsesi tamamland.

Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumaya tutuklu sanklardan bazlar bulunduklar cezaevlerinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld, dier sanklar salonda hazr bulundu.

Durumann öleden sonraki bölümünde sank avukatlar söz alarak, müvekkilleri hakknda daha önce benzer suçlamalarla açlm davalar bulunduunu ifade etti ve dosyalarnn ayrlmasn istedi.

GERGNLK YAANDI

Sanklar Demirta ve Yüksekdan avukatlar iddianamenin özeti okunmadan önce müvekkillerinin talepleri olacan, bu taleplerinin dinlenilmesi gerektiini ifade etti. Usule ilikin itirazlarda bulunan avukatlar, müvekkillerinin reddihakim talebinde bulunmak için söz istediklerini belirtti.

Cumhuriyet savcsnn görüünün alnmasnn ardndan heyetin ara kararn açklayan Mahkeme Bakan Bahtiyar çolak, söz konusu taleplerin Ceza Muhakemesi Kanununun 8. ve devam maddelerince usule uygun olmadndan reddine karar verildiini bildirdi.

DDANAMENN OKUNMASI

Bakan çolak, baz sank müdafilerinin mükerrer yarglama yapld, bu nedenle dosyalarnn tefrik edilmesi taleplerini reddettiklerini belirterek, sanklar Demirta ve Yüksekdaa söz verilmesi talebinin yerinde bulunmadn, iddianamenin okunmasndan sonra sanklara söz vereceklerini bildirdi.

Durumada daha sonra iddianamenin özetinin okunmasna geçildi. Bu srada salonda bulunan sank avukatlar ve izleyici srasnda oturan HDP milletvekilleri alk, zlgt ve masalara vurarak kararlar protesto etmeye balad.

Yaklak yarm saat süren protestonun ardndan sank avukatlar, duruma salonunu terk etti.

ddianamenin okunmaya devam ettii srada sanklardan bazlar, avukatlarn salonda olmamas nedeniyle savunma haklarnn kstland yönünde itirazda bulundu.

DURUMADA PROESTO

Bunun üzerine mahkeme bakan çolak, Alklayarak, zlgt çekerek, sraya vurarak sank savunulmaz. Duruma düzenini kimse bozamaz. karln verdi.

ddianamenin özetlenmesinin ardndan tutuklu sanklar Selahattin Demirta, Figen Yüksekda ve Sebahat Tuncel ile baz sank avukatlarnn reddihakim talebinde bulunduklar açkland.

Mahkeme, sanklarn reddihakim taleplerini yazl olarak sunmasna karar verdi. Sank avukatlarnn ayn yöndeki taleplerini ise geri çeviren mahkeme, bu karara kar itiraz yolu bulunmas nedeniyle savunmalarn alnmasna balanamayacan bildirdi ve davay 3 Mays 2021e erteledi.

Ana Sayfaya Git