Kobani davasında dijital dokuman!

Kobani davası sanıklarının dijital materyallerinde örgütsel dokümanlar çıktı

Haberler 07.05.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP E Genel Bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan yan sra silahl terör örgütü PKKnn sözde yöneticilerinin de aralarnda olduu Kobani davas dosyasna giren delillerde, terör örgütleri PKK, YPG ve YPSye ait belge ve fotoraflar bulundu.

AA muhabirinin dava dosyasndan derledii bilgilere göre, sanklara ait bilgisayar, cep telefonu ve tanabilir disklerde, delil niteliinde çok sayda doküman tespit edildi.

Bunlara ilikin yaplan inceleme sonucunda, baz sanklarn dijital materyallerinde, terör örgütleri PKK, YPG ve YPSye ait belge ve fotoraflar bulundu.

Ayrca sanklarn birçounun ev ve i yerinde, Abdullah Öcalan ile örgütün dier mensuplarnn kitaplar ele geçirildi.

Tutuklu sank Bülent Barmakszn bilgisayarnda bulunan dokümanlar içeresinde, terör örgütleri PKK ve Suriyedeki yaplanmas YPG ve YPS mensuplarna ait fotoraflarn yan sra örgüt propagandasnn yapld metinler yer ald.

Savclk ifadesinde, örgütsel dokümann hard diskinden neden çktna anlam veremediini ve bunlarn kendisine ait olmadn iddia eden Barmaksz, evinde ele geçirilen Öcalana ait kitaplarn ise yasak olduunu bilmediini öne sürdü.

Kobani olaylar srasnda HDP MYK üyesi olduunu ve PKK ile balantsnn olmadn ileri süren Barmaksz, Okuyan düünen bir insan olarak baz deer yarglarna sahibim. Bu balamda kapitalizme karym, sosyalist bir insanm. PKK/KCK, Abdullah Öcalan, YPG ile herhangi bir balantm yoktur. KCK sözlemesi ve yaplanmas ile ilgili bilgim yoktur, daha önce de duymadm. savunmasn yapt.

PKKLILARIN CENAZE TÖRENLERNE AT GÖRÜNTÜLER

Tutuklu sank eski Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgenin cep telefonunda yaplan incelemede, Öcalann yan sra PKKnn Suriye uzants PYDnin sözde lideri Salih Müslim ile yine örgütün paravan yaplanmas SDGnin eleba Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahinin fotoraflar bulundu.

Telefonda, etkisiz hale getirilen PKKllarn cenaze törenlerine ait görüntüler de tespit edildi.

Savclk ifadesinde, kendisini insan haklar savunucusu olarak tantan Bilgen, insanlarn iddete bavurmadan toplant, gösteri ve yürüyü hakkn kullanmalarndan yana olduunu ifade ederek, KCK yaplanmas içerisinde herhangi bir görev ve sorumluluum yoktur. KCK yaplanmasna bal siyasi alan merkezi yaplanmas hakknda da bilgim yoktur. ifadelerini kulland.

Tutuklu sank Emine Aynann evinde, Öcalann yazd iddia edilen kitaplar ile Öcalana hitaben yazlan mektuplarn yer ald bir yayn ve datm mahkemece yasaklanan bir kitap ele geçirildi.

Tutuklu sanklar Emine Beyza Üstünde, örgüt faaliyetlerinin yer ald kitap, sank Ayla Akat Atada örgüt propagandas içerdii gerekçesiyle toplatlmasna karar verilen yaynlar bulunurken, sank Dilek Yalnn tanabilir belleinde ise açk kimlik bilgileri tespit edilemeyen PKKllara ait fotoraflar olduu belirlendi.

ÖCALAN MZALI NOT

Tutuksuz sank HDP eski Diyarbakr Milletvekili Altan Tann ikametinde, altnda eleba Abdullah Öcalann imzasnn olduu not bulundu. Tana hitaben yazlan notta, Tarihsel geleceimizin büyük takipçisi Altan Tana sayg ve sevgiyle ifadesi yer ald.

Ayrca Tann kitaplnda, FETÖ eleba Fetullah Gülenin Kürtçeye çevrilen kitaplarnn bulunduu tutanaklara geçti.

Savclk ifadesinde, milletvekillii döneminde kendisine kitap ve yaynlarn gönderildiini belirten Tan, Bunlar da (Gülenin kitaplar) bu gönderilenlerdendir. Yasaklanmad dönemde gönderilmitir. Yasaklandndan da haberim yoktur. Diyarbakrdaki kütüphanemde 5 bine yakn kitap mevcuttur. Geldii tarihte kütüphaneye koymuumdur. Baka da bir kastm yoktur. savunmasn yapt.

Ana Sayfaya Git