Kocaeli açıklarında göçmen teknesi battı: 15 ölü, 20 kayıp

Kocaeli/Kefken açıklarında göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.

Haberler 23.09.2017 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahil Güvenlik Komutanlndan, Kocaeli/Kefken açklarnda içerisinde göçmenlerin bulunduu bir balkç teknesinin batmas sonucu 15 kiinin hayatn kaybettii, arama faaliyetlerinde 38 göçmenin kurtarld, 15-20 dolaynda göçmene yönelik arama kurtarma çalmalarnn devam ettii belirtildi.

Komutanlktan yaplan yazl açklamada, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 01.35te ticari bir gemi tarafndan Kefken/Kocaeli 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduu bir balkç teknesinin yardm talebinde bulunduu ihbar alnd belirtildi.

hbarn alnmasnn ardndan Sahil Güvenlik Komutanl tarafndan bölgeye, bir sahil güvenlik uça ve iki sahil güvenlik botu sevk edildii vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Bölgede bulunan ticari gemilerle arama kurtarma faaliyetlerine katlmak maksadyla koordine kurulmutur. Saat 05.03te batt bildirilen düzensiz göçmen teknesine yönelik icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, saat 05.25te Sahil Güvenlik uça bölgeye intikal etmi ve 2 adet SAR (Arama Kurtarma) kitini denize atmtr. Bölgeye saat 05.38te intikal eden sahil güvenlik botu tarafndan denizden 22, ticari gemiler tarafndan 16 olmak üzere toplam 38 kazazede ilk aamada sa olarak kurtarlm, müteakiben 4 cansz beden denizden alnmtr. Yaklak 15-20 kayp düzensiz göçmenin aranmas faaliyetlerine devam edilmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine destek salamak maksadyla görevlendirilen; 1 sahil güvenlik uça, 1 helikopterli sahil güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanl bals 1 uçak, 1 helikopter ve 2 karakol gemisi ile Ky Emniyeti Genel Müdürlüüne bal 1 kurtarma botu bölgeye intikalde olup, 5 ticari gemi arama kurtarma faaliyetlerine itirak etmektedir.

Kurtarlan göçmenlerin bulunduu TCSG-74 adl sahil güvenlik botunun, Kefken Limanna doru yola çkt örenildi.

Durumu ar olan bir yaral, helikopterle Kocaelideki bir hastaneye sevk edildi.

Sahil Güvenlik Komutanl ekiplerinin kaybolan göçmenlerin bulunmas için arama kurtarma çalmalarna ise tüm hzyla devam ediyor.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlnca düzensiz göçün önlenmesi amacyla yürütülen çalmalar kapsamnda, 13 Austos-9 Eylül 2017 tarihleri arasnda Karadenizde 7 olayda 834 göçmen yakalanarak olas can kayplar önlenmi, 10 göçmen kaçakçs da gözaltna alnmt. Ayrca dier kolluk birimleriyle müterek yürütülen faaliyetlerde de jandarma ekiplerince 2 olayda 237 göçmen ve 5 organizatör yakalanmt.

Yasa d göçün önlenmesi için Ege ve Akdenizde olduu gibi Karadenizde de Sahil Güvenlik Komutanl unsurlar denizden ve havadan, emniyet ve jandarma ekipleri ise karadan denetimlerini sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git