Kocalarından aldıkları harçlıklarla 98 çocuğu sünnet ettirdiler

İzmirli 8 ev kadını, kocalarından aldıkları harçlıkları biriktirerek, Batman’ın Beşiri ilçesinde yoksul ailelerin 98 çocuğunu sünnet ettirdi.

Haberler 12.09.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birçok ilde ana snflar oluturan, örencilere krtasiye malzemeleri gönderen, gençleri evlendiren kadnlar, son olarak da Batmann Beiri ilçesinde yoksul ailelerin 98 çocuunu sünnet ettirdi. Beiri Devlet Hastanesinde sünnet ettirilen çocuklar için Seyyid Ayan Genç taziye evinde de bir etkinlik düzenlendi. Mevlit okunan etkinlikte, ellerine kna yaklan çocuklarn ve ailelerinin mutluluklar gözlerinden okundu.

Amacmz gönül köprüsü kurmak

Amaçlarnn kardelik, kaynama, sevgi ve gönül köprüsü kurmak olduunu anlatan Mine Kap, Biz 8 ev kadn olarak elerimizden aldmz harçlklar, u an Batman ilinin Beiri ilçesinde merkezdeki ve köylerdeki tespit edilmi olunan çocuklarn sünnetini yapmak için kullanyoruz. Onlar için buradayz. 2009 ylnda arkadalarmla birlikte her perembe akam yal ve ev ziyaretleriyle balam olup, kurmu olduumuz bir grubumuz var. Grubumuzun amac kardelik, kaynama, sevgi ve gönül köprüsü kurmaktr. Türkiyenin her yerinde, her topranda ihtiyaç sahibi insanlara bir eyler yapabilme amacndayz. Gün ve aylar geçtikçe toplu sünnet organizasyonlar yaptk, okullarnda anasnf olmayan okullara anasnf kurduk, hastanelerde oyun park olmayan hastanelere oyun park kurduk, maddi açdan evlenme sknts yaayan çiftlerimizi evlendirdik, kyafet yardmlar yaptk dedi.

En büyük destekçimiz elerimiz

98 çocuu sünnet ettirmenin mutluluunu yaadklarn anlatan Kap, unlar kaydetti:

Bu yl Batman iline bal Beiri ilçesinde geleneksel hale getirmi olduumuz dördüncü etkinliimizi kutluyoruz. Kaymakamlkla ve hastaneyle ibirlii içerisinde 98 çocuumuzu sünnet ettirmenin vermi olduu mutluluu yayoruz. Bundan sonraki programlarmz devam edecek. Herkese örnek tekil etmesini hedefliyoruz. Türkiye, bu vatan, bu millet hepimizin. Bizler gibi evde oturan kadnlarla, bu gönül köprüsünde hep birlikte el ele verip daha çok ileriye yürümeyi umuyoruz. Bizler bu ileri yaparken en büyük desteimiz elerimiz.

çocuu sünnet edilen Nihal Okan, çok mutlu olduk. Güzel bir ey, Allah raz olsun. çocuklarmz bizden daha mutlu diye konutu.

Bedriye Sidar ise zmirden bizler için geldiler. Allah raz olsun. çocuklarmz sünnet yaptrdlar. çok memnun olduk ifadelerini kulland. (HA)

Ana Sayfaya Git