Kocasını, kiralık katile öldürttü

İstanbul’da yaşayan 3 çocuk annesi Nuriye Demir, iddiaya göre kendisini aldattığını düşündüğü eşi Aziz Demir'i korkutup yaralamaları için, bayram ziyareti için geldikleri Diyarbakır'da 10 bin lira karşılığında 2 kişiyle anlaştı. Ancak kiralık tetikçilerin yaralamak amacıyla geçen 26 Haziran'da tabancayla ateş ettikleri Aziz Demir öldü. Polis, Nuriye Demir'in planını ve cinayet olayını, bir ay süren titiz çalışma ve 15 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyerek çözdü. Cinayet olayı ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanırken 2'si serbest bırakıldı, 1 kişinin ise sorgusu sürüyor.

Haberler 26.07.2017 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Yeniehir lçesi ehitlik Mahallesinde geçen 26 Haziranda evinin önünde öldürülen Aziz Demir cinayetini, polis bir ay gibi ksa bir süre içerisinde çözdü. Bu süre içerisinde 15 güvenlik kameras kaydn inceleyen polis, Aziz Demirin ei Nuriye Demirin geçmite yapt telefon görümelerini de takibe ald. Nuriye Demirin aile bireyleri dnda baz kiilerle görütüünü tespit eden polis, bu kiileri de takip ve incelemeye ald. Nuriye Demirin telefonla görütüü kiilerin, güvenlik kameras görüntülerinde, daha önce evin çevresinde keif yaptn farkeden polis, Özkan Güzel ve Hamdullah Yiiti gözaltna ald.

10 BN LRA KARILIINDA ANLATIKLARINI TRAF ETTLER

Bu iki kii emniyetteki sorgusunda, Nuriye Demirle, kocasn yaralamalar için 10 bin lira karlnda anlatklarn, paray da aldklarn itiraf etti. Görüme srasnda tetikçilerin öldürme olursa 25 bin lira istedikleri tesbit edildi.

Bu ifade üzerine gözaltna alnan Nuriye Demirin de emniyette verdii ifadede bütün gerçekler ortaya çkt. Polis tutanana yansyanlara göre stanbulda i makinesi operatörlüü yapan Aziz Demirin kendisini aldattn ve baka bir kadnla gönül ilikisi olduunu düünen Nuriye Demir, bayram ziyareti için geldikleri akrabalarnn evinde korkunç plan yapt.

BALKONDAN KOCASINI ARET ETT

Nuriye Demir, telefonla görütüü Özkan Güzel, Hamdullah Yiit ve .Y. ile 10 bin lira karlnda kocasn korkutmak amacyla yaralamak üzere anlat. Olay günü Nuriye Demir, iddiaya göre çocuk bezi alma bahanesiyle markete gönderdii eini, darda bekleyen kiralk katillere balkondan gösterdi. Bunun üzerine darda bekleyen kiiler, Aziz Demire yaralamak anacyla bina giriinde tabancayla ate etti.

AIR YARALI ENE SARILIP AITLAR YAKTI

Nuriye Demir, silah sesleri üzerine aa inerek ar yaral kocasnn üzerine kapanarak, gözyalaryla at yakt. Ar yaral Aziz Demir ile birlikte ambulansa binerek hastaneye de giden Nuriye Demirin burada da alayarak, atlarna devam etti. Ancak Aziz Demir müdahalelere ramen yaamn yitirdi.

2S SERBEST BIRAKILDI, 3 K TUTUKLANDI

Nuriye Demirin cep telefonu ile yapt görümeleri incelemeye alan polis, cinayetin ilendii bölgedeki 15 güvenlik kamerasndan da görüntüler alarak, tek tek izledi. Yaplan soruturma sonucunda üpheli Özkan Güzelin cinayette araclk ettii, silah .Y.nin kulland, ei Nuriye Demirin de cinayete azmettirdii ortaya çkt. Analiz raporlar ve delileri inceleyen polis, .Y.nin olay günü giydii gömlek üzerinde barut izleri ile Özkan Güzelin evinde bulunan silahlardan 7.65 mm tabancann olayda kullanlan silahla örtütüünü tespit etti.

6 K GÖZALTINDA

Toplanan deliller ile eini kiralk katil tutarak öldürten Nuriye Demir ile 5 kii gözaltna alnd. Emniyetteki sorgular tamamlanan 6 zanl, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan 6 üpheliden 2si serbest braklrken, Nuriye Demir, olaya araclk ettikleri belirlenen Özkan Güzel ve Hamdullah Yiit tutukland. .Y.nin ise bir terör suçundan kayd bulunduu ve bu yüzden de Diyarbakr Terörle Mücadele ubesindeki sorgusunun devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git