Kolonu kesmişler

Malatya'da çöken 2 katlı binanın enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor. İş yerlerini birbirinden ayıran duvarın yıkılması ile binanın oluşan ağırlığı taşıyamayarak çöktüğünün saptanması üzerine gözaltına alınan 4 kişinin de sorgusu devam ediyor.

Haberler 11.11.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ifa Mahallesi nönü Caddesinde altnda i yerleri, üstünde de kahvehane bulunan 2 katl bina, dün saat 16.30 sralarnda çöktü. Enkaz altnda kalanlarn kurtarlmas için bölgeye çok sayda AFAD, itfaiye, salk ve polis ekibi sevk edildi. çevre illerden takviye ekiplerin geldii enkaz alannda 447 kii, arama-kurtarma çalmas yapt. Enkazdan çkarlan 13 kii, ambulansla çeitli hastanelere kaldrld.

8 K TABURCU EDLD

Yarallardan 8i tedavilerinin ardndan taburcu oldu, dier 5 kiinin de salk durumunun iyi olduu belirtildi. Malatya Cumhuriyet Basavcl da 2 katl binann alt katndaki lokantann, bitiiindeki frn kendi bünyesine dahil etmek için yapt tadilat sonucu çökme yaand iddialar üzerine soruturma balatt.

Üç KNN SORGULAMASI

yerlerini birbirinden ayran duvarn yklmas ile binann oluan arl tayamayarak çöktüünün saptanmas sonras enkaz altndan çkarp tedavisi tamamlanan lokanta sahibi Hikmet Doan ile 3 çalan gözaltna alnd. zinsiz olarak yaplan tadilat nedeniyle gözaltna alnan Doan ve 3 çalannn emniyetteki sorgular sürüyor.

BELEDYE BAKANI NCELEME YAPTI

Malatya Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan da sabah saatlerinde enkaz kaldrma çalmalarnn devam ettii bölgede inceleme yapt. çökmenin neden kaynaklandna ilikin adli soruturma balatldn belirten Gürkan, u anda gözaltlar yaplm durumda, sorgulamalar devam ediyor. O soruturma kapsamnda belediye olarak gerekli idari ve adli soruturmaya takip etmesi sonucunda görevimizi ifa edeceiz. Bizim için önemli olan buradaki göçük altnda bütün vatandalarmzn sa çkarlmasdr diye konutu.

GEREKL KOVUTURMA LEMLERN BALATTIK

Gürkan, çökme ihbarndan 5 dakika sonra itfaiye ekiplerinin bölgeye gelerek çalmalara baladn hatrlatt. Gece saatlerinde kayp olduu belirtilen bir kiinin bulunmasna yönelik titiz çalmalar yapldn hatrlatan Gürkan, unlar söyledi: Göçük altnda kald belirtilen kiinin, baka bir yerde olduu tespit edilince enkaz kaldrma çalmalar sona erdi. u anda savclmzn balatm olduu soruturma devam ediyor. Belediye olarak gerekli kovuturma ilemlerini balattk.

CADDE TRAFE AçILDI

çevre illerden gelerek arama-kurtarma çalmalarna katlan ekipler bölgeyi terk ederken, çöken binann enkaznn kaldrma ilemleri sürüyor. Enkazn büyük bölümün kaldrlmas sonras nönü Caddesi, tek yönlü araç trafiine açld. Ekipler, enkazn gün içerisinde tamamen kaldrlacan belirtti. çevre, ehircilik ve klim Deiiklii l Müdürlüü ekipleri de çöken bina enkazndan inceleme amacyla numune ald.

VAL BARU: YARALILARIMIZIN HAYAT TEHLKES YOK

Malatyada çöken 2 katl binann enkazn kaldrma çalmalar sürerken, Vali Aydn Baru ile Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan, alanda incelemelerde bulundu. çöken binann 24 Ocak 2020de meydana gelen 6.8lik depremin ardndan hasarsz olduu tespitinin belirlendiini söyleyen Vali Baru, hastanede tedavisi süren 5 yaralnn da salk durumunun iyi olduunu belirtti.

ADALETMZ GEREKEN YAPACAKTIR

Binada yaplan tadilatn çökmeye neden olduuna yönelik iddialarn soruturulduunu kaydeden Baru, Cumhuriyet Basavcl soruturmas devam ediyor. Tayc sistemi olan bir bina deil. 1960 yapm bir bina. 24 Ocak 2020de depremden sonra da burada çevre ve ehircilik Müdürlüü ekiplerimiz bütün binalarda olduu gibi inceleme yaptlar, o zaman hasarsz görünüyordu bu bina. Hasarsz tespiti vard fakat yma bir bina olduu için tayc sistemi duvarlar yükleniyor diye konutu.

OKUL KANTN HASAR GÖRDÜ

2 katl binann enkaznn bitiiinde bulunan Anadolu mam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun kantinde de hasar meydana geldi. çöken binadan kopan beton parçalarnn hasar verdii kantinin çevresinde erit çekilerek önlem alnd. Okulda akam saati olmas nedeniyle örenci ve öretmenlerin bulunmamasyla olas yaralanmalarn önüne geçildi.

Ana Sayfaya Git