Konut fırsatçılığı yargıya taşınıyor!

Kredi desteğini fırsat bilerek "konut fiyatlarını" artıran fırsatçılar yargıya taşınacak.

Haberler 11.06.2020 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamnda Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan kamu bankalar ile ortak hazrlanan cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi uygulanmaya baland. Kamu bankalarnn destek paketi kapsamnda bulunan konut kredilerinin kullanlmaya balanmasn frsat bilenler, konut fiyatlarnda art yapt. Hukukçular, bu kiiler hakknda dava açlabileceini duydurdu.

Diyarbakrda da baz gayrimenkul sahiplerinin konut fiyatlarnda art yapmalar, konut alanlarn maduriyetine neden oldu. Avukat Enes Akdemir, frsatçlar hakknda, ahit ifadesi ve delille dava açlabileceini söyledi. Kamu bankalarnn kredi destek paketini açklamadan önce Diyarbakrda 200 bin lira deerinde olan bir konutun fiyatnn 300 bin liraya yükseldiini söyleyen Akdemir, bu durumun ciddi bir maduriyete yol açaca uyarsnda bulundu.

BU BR FIRSATçILIK, LKESZLK VE VCDANSIZLIKTIR

Avukat Akdemir, konut alanlarn frsatçlar tarafndan urad maduriyetler nedeniyle hukuki alanda çalmaya hazr olduklarn aktard. Maduriyet yaadklarn düünenlerin hukuki yollara bavurmalarn isteyen Akdemir, Birkaç gün önce 200 bin lira olan bir gayrimenkulün, u anda 300 bin liraya yükseldiini öreniyoruz. Bu da çok ciddi anlamda maduriyetlere sebep veriyor. Bu bir frsatçlk, ilkesizlik ve vicdanszlktr. Dünyann her yerinde hukuk kurallar bir maduriyeti kabul etmemektedir. Hukukun olduu her yerde maduriyet kabul edilemez. Ülkemizin de ilgili emredici yasalarna göre asla bu maduriyete sebebiyet verenlerin yapt bu eylemleri karlksz brakmamaktadr. Gerek maddi manevi anlamda bu zararlarn tazmini ve gerek de cezalandrmalar için bir yola gidilmektedir. Bu anlamda bize bavuranlara tüketici mahkemelerinde dava açmak suretiyle ilemlerimizi sürdürmekteyiz. ahitlerin bu anlamda ifadeleri ve yine varsa baka delilleri toparlayarak hukuki süreç balar dedi.

UZMANLARINA DANIMADAN KONUT ALINMAMALI

Diyarbakr Emlakçlar Dernei Bakan Yardmcs Frat Akçakmak ise konut almlarnda uzmanlara danlmas gerektiini söyledi. Akçakmak, Mevcut daireler zam alabiliyordu ve alc da bulabiliyordu. Ama hükümetin vatanda için yapt faiz indirme politikasndan dolay konut stoku olmadndan, vatanda da bir an önce konutumu alaym derdine dütüünden dolay ikinci ellerde yüzde 25 ve yüzde 30, sfr dairelerde de yüzde 30 ve 50 aras art söz konusu oldu. Konut almak isteyenler mutlaka uzmanlara danmal diye konutu.

NSANLAR MADUR OLMAYA BALADI

Kamu bankalarnn sunduu kredi desteiyle ev almak istediini anlatan Salih Em, konut fiyatlarnda art yapan frsatçlar önlemek için yetkililere çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git