Konutlarına ulaşıyorlar

Elazığ'da depremzedeler modern konutlarına kavuşuyor Geçen yıl meydana gelen depremde evleri yıkılanlar için Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 1. etaptaki 117 konut için kura çekildi

Haberler 08.01.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda geçen yl 24 Ocakta meydana gelen depremde evleri yklanlar için Abdullahpaa Mahallesinde ina edilen 1. etaptaki 117 konut için kura çekimi gerçekletirildi.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kiinin hayatn kaybettii 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan, evleri yklan veya ar hasar görenlerin yaralarnn sarlmas için balatlan çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Abdullahpaa Mahallesinde 1. etapta yapm tamamlanan 146 konuttan 117si için l Özel daresinde kura çekim töreni düzenlendi.

MODERN KONUTLAR

Vali Erkaya Yrk, törendeki konumasnda, depremzedeler için yaplan konutlardan bitenleri zaman kaybetmeden teslim ettiklerini söyledi.

Yrk, deprem gibi genel durumu etkileyen bir afeti yaayan vatandalarn, sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda maduriyetine ramen devletine sadakati, vatanperverlii, fedakarlyla, bu çalmalarn hzl ekilde devam etmesine, bitmesine katk saladn dile getirdi.

Yaplan konutlarn son derece konforlu olduunu anlatan Yrk, öyle konutu:

Devletimiz, insanmzn içerisinde müreffeh bir hayat sürecei, güvenle yaayabilecei, çevresi, donatlar, sosyal alanlar ve dier imkanlaryla gerçekten güzel konutlar yapt. Bunlar bitti, vatandalarmza teslim ediliyor. çevre ve ehircilik Bakanlmzn öncülüünde TOK, son yllarda yapt ve dünyada benzeri olmayan böylesine güzel konutlar vatandamzn hizmetine sundu.

Ana Sayfaya Git