Konya’dan gelip destek verdiler

Görme engellilerden Diyarbakır annelerine destek ziyareti

Haberler 31.08.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 728. gününde sürüyor. Konyadan gelen yaklak 50 görme engelli ve yaknlarndan oluan grup, anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti. Basn lan Kurumu Diyarbakr ube Müdürü Osman Baemezin de ziyarete elik edip, ailelere destek verdi.

GÖNÜL BRLN OLUTURMAK

Görmeyenleri Koruma Dernei Konya ube Bakan Veli Özaan, grup adna yapt açklamada, gönül birlii oluturmak için Konyadan dernek üyeleriyle Diyarbakra geldiklerini söyledi.

Her ne kadar baz eyleri göremesek de annelerin yüreindeki evlat sevgisini görüyoruz. diyen Özaan, öyle konutu: Kardeçe, birlikte yaama duygusunun ne olduunu biliyoruz. Önemli olan görmek deil, gönül birliktelii ile ayn çat altnda yaamak. Bugün gelmek nasip oldu ve annelerimizle birlikte olmaktan memnunuz.

7 YIL ÖNCE KIZI KAçIRILAN ANNE

7 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemi yapan anne Fatma Akku da destek ziyaretlerinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi. Akku, çocuklar dadan indirmek için tüm Türkiyeden destek beklediklerini belirtti.

Anne Mevlide Üçda ise olu Ramazan için eylemde bulunduunu, 5 yldr olu için mücadele ettiini söyledi. 728 gündür aralksz evlat nöbeti tuttuklarn kaydeden Üçda, 7 gün 24 saat evlat nöbeti tutuyoruz. 3 Eylülde tüm dünyay buraya destek olmaya çaryoruz. Artk yer yerinden oynasn ve annelerin feryad, çl duyulsun. dedi. Üçda, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git