Köprü olacak!

Tarım Kredi'den üreticiyle tüketici arasında "köprü" olacak model

Haberler 02.12.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii (Tarm Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, üretici ile tüketici arasnda köprü vazifesi görecek bir model kurmaya çaltklarn belirterek, Aradaki araclarn saysn mümkün olduu kadar azaltarak üreticiden aldmz ürünü ileyerek veya ileterek marketler vastasyla dorudan tüketicimize ulatracaz. dedi.

Poyraz, Türkiyenin en büyük çiftçi ailesi olan Tarm Kredinin, çiftçilere tarmsal girdileri uygun fiyatl salarken ürünleri tüketiciye ulatrma noktasnda da sorumluluk üstlendiini söyledi.

Hazine ve Maliye, Tarm ve Orman bakanlklaryla koordineli hareket ederek çiftçilerin maliyetlerinin düürülmesi için uygun kredi kaynaklar salamak adna çalmalar yaptklarn belirten Poyraz, üretici ortaklardan ürünlerinin alnp ilenmi halde pazara tanmas için de çalmalarn hzlandrdklarn aktard.

Poyraz, üretici ile tüketici arasnda köprü vazifesi görecek bir model kurmaya çaltklarna iaret ederek, unlar kaydetti:

Dorudan üreticiden aldmz ürünleri kendi tesislerimizde iliyoruz. Bir ürünle ilgili herhangi bir altyapmz yoksa da illaki o altyapy yaptralm diye bir iddiamz yok. O zaman düük kapasitede çalan, atl kapasitesi olan sanayicilerimize gidip, Biz ortaklarmzdan u ürünleri alyoruz. Bunu bize u standartlarda mamul madde haline getirir misin? diyoruz. Mesela bu sene 30 bin ton salçalk domatesi aldk, bir sanayiciyle anlatk. Bu ekilde 50nin üzerinde tedarikçimizle çalmaya baladk. Yani aradaki araclarn saysn mümkün olduu kadar azaltarak üreticiden aldmz ürünü ileyerek veya ileterek marketler vastasyla dorudan tüketicimize ulatracaz.

- PYASAYI FYAT VE KALTE NOKTASINDA STANDARDA GETRELM

Piyasann tamamna hakim olma hedeflerinin olmadnn altn çizen Poyraz, Buradaki temel misyonumuz, biz piyasann hem üretici hem tüketici tarafnda belli bir büyüklüe gelelim. Piyasay hem fiyat noktasnda hem de kalite noktasnda belli standarda getirelim, regüle edelim, insanlar bizim ürünlerimizle hem kalite hem fiyat anlamnda kyaslama imkan bulsun. Buna bal olarak da bizimle ayn sektörde faaliyette bulunan dier firmalarda fiyat ve kalite anlamnda biraz da kendilerine çeki düzen versinler. deerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Tarm Kredinin ürünleri yaklak 26 bin markette satlyor. Tarm Kredi market sayn 500e çkarmay hedefliyor.

Ana Sayfaya Git