Korkunç girişim!

Üç yaşındaki kızı "kulağındaki altın küpeyi" almak için kaçırmak istediler. Durumu fark eden mahalleli saldırganları linç etmek istedi. Kiliseye sığınanları polis zor kurtardı.

Haberler 11.12.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde 3 yanda Nisa Nur isimli kz çocuunu kulandaki küpesi için kaçrmaya çalt öne sürülen 2 üpheli, mahalleli tarafndan linç edilmek istendi. üphelilerden biri kaçarken, dieri gelen polis tarafndan yakndaki kiliseye götürüldü, ardndan da gözaltna alnd.

KIZI KAçIRMAK STEDLER

Olay, öle saatlerinde Sur ilçesi Lalebey Mahallesinde meydana geldi. Biri bisikletli 2 kii, sokakta oynayan 3 yandaki Nisa Nur isimli kz çocuunu iddiaya göre bisiklete bindirip götürmek istedi. Ancak bu srada Nisa Nur alayp, barmaya balad. Bunun üzerine üpheliler, kzn kulandaki küpeyi çkarp kaçmaya balad. Mahalleli, pelerine dütükleri üphelileri yakalad.

KÜPESN ALIP KAçTILAR

Arbede srasnda üphelilerden biri kaçt. Mahallelinin dövdüü dier üpheli ise gelen polis ekipleri tarafndan yakndaki Meryem Ana Kilisesine götürülerek linçten kurtarld. Takviye ekiplerin çarlmasnn ardndan üpheli, güvenlik önlemleri altnda emniyete götürüldü. Dier üphelinin yakalanmas için polis çalma balatt.

NURUN KAçIRILMASINI ÖNLED

Nisa Nuru kulandaki küpesi için kaçrmaya çalt öne sürülen 2 üpheliyi fark edip, bararak mahallelinin haberdar olmasn salayan Rojbin Mente (9) olay ann anlattt. Rojbin Mente, Komumuzun çocuuydu. Ben çarya doru gidiyordum. Nisa Nuru bisikletle götürdüklerini gördüm. Anneme, Nisa Nuru kaçryorlar dedim. Gidip hemen annesini çardm. Adama bardm. Nisa Nuru buraya getir dedim. Daha da hzland. Sonra biri ona arkadan tekme att. Vurmaya baladlar. Sonra polisler engel oldu. Beni de çocuk ubeye götürdüler, ifademi aldlar. Polislere meseleyi anlattm. Bana aferin böyle devam et dediler. Nisa Nur ile annesi u an karakolda. Nisa Nurun kulandan küpeyi çkarmak için ellerinden geleni yapmlar. Kula kpkrmzyd dedi.

çOCUU KLSENN ÖNÜNDE YERE ATTILAR

Mahalleli Emrah çnar da kilisenin önüne kadar üphelilerin kovalandn ifade ederek, 2 sokak ötede çocuu kaçrdlar. Mahalleli kilisenin önüne kadar kovalad. çocuu burada yere atyorlar. Bir bisikletli gelip ona vurup düürdü. Burada dövmeye çaltk. Polisler izin vermedi. Alp içeriye götürdü. 2 kiiydi, biri kaçt. Birini burada yakaladlar. Kaçrlan 3 yalarndayd. Polisler kz ailesiyle birlikte alp götürdü. Kaçrmaya çalan çocuu da götürdüler diye konutu.

Ana Sayfaya Git