Korkunç ölüm

İran sınırında Afgan kadın soğuktan öldü, 2 çocuğu donmak üzereyken bulundu

Haberler 03.01.2022 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye snrna yakn rana bal Belasur köyünde , Afgan kadn, iki çocuu ile yurda yasa d yollarla geçmeye çalrken, dondurucu soua dayanamayp yaamn yitirdi. Annenin ayaklarnn poetle sarl olduu, çocuklarnn ellerinde ise çoraplarnn bulunduu görülürken, Van Valilii, olayn Türkiye snrlar içerisinde deil, ran slam Cumhuriyetine bal Türkiye snrna yakn Belasur köyünde gerçekletii ve kiilerin köylülerce ran askerlerine teslim edildii belirtildi.

DONARAK HAYATINI KAYBETT

Olay, Türkiye snrna yakn rana bal Belesur köyünde yaand. Türkiyeye 8-9 yalarndaki iki çocuuyla girmek isteyen Afgan kadn, soua dayanamayarak hayatn kaybetti. Türkiye snr hattna yakn olan rana bal Belesor köyünde köylüler tarafndan çekilen görüntülere annenin ölmeden önce çocuklarnn ellerine çoraplarn geçirdii ortaya çkt. Annenin ayaklarnn ise poetle sarl olduu görüldü. Souktan elleri ien iki çocua köylüler yardm etti.

OLAY RAN TARAFINDA YAANDI

Yaanan olayla ilgili Van Valilii açklama yapt.

Açklamada u cümlelere yer verildi:

01.01.2022 tarihinde baz sosyal medya hesaplarndan Türkiye-ran snrndan geçmeye çalan iki çocuklu bir annenin donarak öldüü, çocuklarnn ise köye snarak kurtulduklar eklindeki paylam yaplmtr.Bunun üzerine yaplan aratrma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmad ve haberde ad geçen bölgelerin birbiriyle çelitii tespit edilmitir. Soruturmann derinletirilmesi ile birlikte bu üzücü olayn ülkemiz snrlar içerisinde deil, ran slam Cumhuriyetine bal Türkiye snrna yakn Belasur adl bir köyde gerçekletii ve ahslarn köylülerce ran askerlerine teslim edildii belirlenmitir.

Ana Sayfaya Git