Korkutan orman yangını!

2 uçak, 20 helikopter ve 107 arazözle müdahale ediliyor

Haberler 07.07.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkalenin Gelibolu ilçesindeki ormanlk alanda çkan yangn rüzgarn da etkisiyle hzla büyürken, itfaiye ve orman ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangn nedeniyle u ana kadar yaklak 300 hektar ormanlk alann zarar gördüü bildirildi.

Yangn, saat 15.00 sralarnda, Gelibolu ilçesi Ilgardere ormanlk alanda belirlenemeyen nedenle yangn çkt. Rüzgarn da etkisiyle ksa sürede büyüyen alevler ormanlk alandan Eceabat ilçesi Yalova köyüne doru yayld. Yangn bölgesinden yükselen dumanlar çanakkale Boazn kaplad. Yangn ihbar üzerine bölgeye 20 helikopter, 107 arazöz ile orman içileri ve belediye itfaiye ekipleri sevk edildi.Kent merkezi ile yarmadann büyük bölümünden görülen alevlerin söndürülmesi için 400 kiilik personelle havadan ve karadan müdahaleye baland.

ALEVLER çEVRE KÖYLER TEHDT EDYOR

Ekiplerin yangna müdahalesi devam ederken, rüzgarn yön deitirmesi ile alevler Kum köyü ve Yalova köylerine doru yaylmaya balad. Alevlerin tehdit ettii köylerde oturan baz vatandalarn evlerini boaltarak baka bölgelerdeki yaknlarnn yanna gittii belirtildi.

300 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangnn, Akba ehitliine yaklak 4 kilometre uzaklkta devam ettii bildirildi. Ekiplerin havadan ve karadan youn mücadelesine ramen geni alanda devam eden yangnda saat 20.00 sralarna kadar yaklak 300 hektar ormanlk alann kül olduu kaydedildi.

BAKAN PAKDEMRL NCELEMELERDE BULUNDU

Tarm ve Orman Bakan Pakdemirli, bölgeye gelerek yangn bölgesinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi ald. Pakdemirli, söndürme çalmalarn izledi.

Bu arada havann kararmas üzerine havadan müdahale sonlandrld. Meteoroloji yetkililerinden alnan bilgiye göre bölgede gece rüzgarn hzn azaltaca, bunun da söndürme çalmalarna olumlu etki yapaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git