Korkutan yılanlar

Muş'un Zovaser Dağı'na ışkın otu toplamaya giden İshak Adlı, kayalıklar arasında, Türkiye'de görülen en zehirli tür olan, her biri 7 metre uzunluğunda 2 engerek yılanını görüp, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Haberler 04.06.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çöürlü köyünde yaayan shak Adl, bir yakn ile birlikte yayla muzu olarak da isimlendirilen kn otu toplamak için Zovaser Dana gitti. Bölgedeki kayalklar arasnda, her biri yaklak 7 metre uzunluunda 2 ylan gördü. Hemen cep telefonu kamerasyla kaydetti. Görüntüleri, Doa Koruma ve Milli Parklar Mu ube Müdürlüüne gönderdi.

Müdürlükte görevli teknik personeller Ferzende Saygn ve Mestan Hisarkaya yaptklar incelemeyle ylanlarn, Türkiyede görülen en zehirli tür olan koca engerek ylan olduunu belirledi.

DEV GB YILANLAR

Doa Koruma ve Milli Parklar Mu ube Müdürü Ali Haydar Dademir yapt yazl açklamada, Doada bulunan her canlnn yaamaya hakk olduu gibi ylanlarda ekosistemin yegne parças arasnda görülmektedir. Burada tespit ettiimiz ylanlar oldukça iri, ancak yerleim yerlerinden ve insanlardan oldukça uzakta. Yani panik yapmaya gerek yok. Muun el dememi esiz doas her türlü canlya ev sahiplii yapmakta. Bu güzel doamz ve biyolojik çeitlilii korumak vatandalk görevimiz. Biz yine de vatandalarmz uyarmak isteriz, baz ylanlar zehirli olabilmekte. Bu sebeple ylanlara yaklamamalarn tavsiye ediyoruz dedi.

Ylanlar görüntüleyen shak Adl da Her ikisi de çok büyüktü. Biraz görüntü aldktan sonra köye döndük. çünkü bunu kime anlatsak inanmazd. Artk dalara çkarken çok dikkatli olacaz dedi

Ana Sayfaya Git