KOrona ilacı bulundu demişti! Bilim Kurulu üyesi değerlendirdi

DR. Öz'ün korona ilacını bulduğu iddia edilmişti. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik: Aşı çalışmaları devam ediyor. 'İlaçlar bulundu' gibi haberler çıkıyor. Bugün oluyor mesela 'Amerika'da Dr. Öz diye bir ilaç bulundu' deniliyor. Bunlar boş reklamlardır. Çok kanmamak gerekiyor.

Haberler 30.06.2020 - 23:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DR. Özün korona ilacn bulduu iddia edilmiti. Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik: A çalmalar devam ediyor. laçlar bulundu gibi haberler çkyor. Bugün oluyor mesela Amerikada Dr. Öz diye bir ilaç bulundu deniliyor. Bunlar bo reklamlardr. çok kanmamak gerekiyor.

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik, Kayseri Ticaret Odasnn meclis toplantsnda koronavirüsle alakal konutu. Korona virüsle ilgili olarak a çalmalarnn devam ettiini kaydeden çelik, A çalmalar devam ediyor. laçlar bulundu gibi haberler çkyor. Bugün oluyor mesela Amerikada Dr. Öz diye bir ilaç bulundu deniliyor. Bunlar bo reklamlardr. çok kanmamak gerekiyor. Televizyonlarda bunlar maalesef hep oluyor. Ya da bir bakyorsunuz; çinden gelen bir haber, etkin a bulundu. Türkiyede de bunlar denenecek. Bizde o çalma içerisinde insanlarmzda yan etkisi var m, koruyuculuu nasl. Gerçekten faydasndan çok zarar oluyor mu, onu görmek lazm. çünkü bazen a yaparsnz, hiç demeyecek olur. Antikor oluturmayabilir. Koruyucu seviyeye çkmayabilir. Bir de insanlarda baa türlü etkilere yol açabilir. O zaman hiç kullanmamanz çok daha iyi oluyor. Dolaysyla öngörülen süre 22 gibi duruyor. Biz tabi inallah o dönemlere kalmayz. çünkü bizde Yaz gelince bizde bitecek modundaydk. uanda Allaha ükür çok ciddi vakalarmz yok ama youn bakmda hastalarmz var. Ölen hastalarmz var. Bunu ciddiye almak için söylüyorum ama böyle a normal gereksiz bir korku sendromuna yol açmann da çok iyi olmadn düünüyorum. çünkü insan cesur olursa güçlü olur. Bu baklk sistemi içinde öyledir ifadelerini kulland.

nsanlarn virüsü birbirlerine bulatrarak yaattn dile getiren çelik, Bu virüs scaklklarda yok olur mu, olur. Virüs kn yaad ortamda, bu ortamda yaayamaz. uanda biz bu virüsü birbirimize bulatrarak yaatyoruz. Vücudun scakl hep 37 derecedir. Bu scaklkta yaar. En sevdikleri zaten bunlar. Bizim vücut scaklmz knda ayndr, yaznda ayndr. Dolaysyla birbirimize bulatrdmz sürece bu yaayacak. Virüsün d ortamda yaama süreci çok daha ksalmtr. O yüzden bu kadar serbestiye ramen bulan az olmasnn nedeni budur dedi.

Ana Sayfaya Git