“Korona kuyruğu”

Diyarbakır'da Koronavirüs önlemleri çerçevesinde polis ekipleri kent girişinde araç sürücülerini durdurarak, ateş ölçümü yaptı. Uygulaması nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluşurken, evde kalmak yerine yollara düşen araç sürücüleri duruma tepki gösterdi.

Haberler 02.04.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsü yenmek amacyla hayatn her alanndaki tedbirler sürerken, daha çok güvenlik amacyla kentin giri ve çklarnda konumlandrlan polis noktalar, önleyici salk hizmeti sunmaya balad.

POLS NOKTALARI, SALIK OCAI GB

Diyarbakr ve bölgede Koronavirüs yasaklarna uymayan vatandan saln düünen Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ekipleri Elaz Karayolu 13. kilometresindeki polis noktasnda ehre giren araçlar durdurarak, araç sürücülerinin ateini ölçtü. Trafik polisleri atei yüksek olan sürücüleri salk ekiplerine yönlendirirken, vatanda mecbur olmadkça dar çklmamas konusunda uyard.

SÜRÜCÜLERDEN KORNALI TEPK

Uygulama nedeniyle Elaz karayolunda kilometrelerce kuyruk oluurken, birçok sürücü araçlarnn kornalarna basarak, duruma tepki gösterdi.

BZ ZATEN GÜNDE 4 KERE ATEMZ ÖLçÜYORUZ

Kuyrukta yaklak bir saattir beklediini belirten eref Karaman isimli sürücü, Bu durum tam bir rezalet. Bir saattir burada bekliyoruz. Araçtaki yolcular evlerine yetitirmemiz gerekiyor. Benimde ie yetimem gerekiyor. Ancak bir türlü kuyruk bitmedi. Biliyorum bizim salmz için bu uygulama yaplyor ama biz zaten günde 4 kere ateimizi ölçüyoruz. Allah sonumuzu hayr etsin dedi.

OLMAYAN YOLA çIKMASIN

Sivas Suehri ilçesinden Diyarbakra yük getirdiini ifade eden tr oförü Hüseyin Bay ise, kendileri gibi sürücülerin çalmaya mecbur olduunu ancak ii olmayan vatandalarn yola çkmak yerine evde kalmalar gerektiini söyledi.

DYARBAKIR EMNYET TEYAKKUZDA

Öte yandan Diyarbakr Emniyet Müdürlüünden alnan bilgiye göre, yaplan gözlemlerde Koronavirüs yasaklarna kent genelinde uyulma orannn oldukça düük olduu belirtilirken, polis ekipleri adeta teyakkuza geçti. Kent giri ve çklarn kontrol altna alan ekipler, ehre Koronavirüsün yaylmasn önlemek için youn çaba sarf ediyor.

Ana Sayfaya Git