Korona virüs Mardin turizmini de etkiledi

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Gürgör: “Bu sezon turizmden beklentimiz yüksekti, korona virüs nedeni ile beklentilerimizi gerçekleştiremedik"

Haberler 13.05.2020 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei Bakan Özgür Gürgör 2020 ylnda Mardin turizmi beklentilerinin yüksek olduunu ancak korona virüs nedeni ile beklentilerinin gerçeklemediini söyledi.

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei Bakan Gürgör, bu sene korona virüs nedeniyle kent turizminin beklentilerini karlamadn kaydetti. Gürgör, 2019da bizim 750 bine yakn konaklamamz oldu. 3 milyona yakn da giri çklar oldu. 2020 ylna da çok ciddi bir ekilde hazrlandk, gerek fuarlarda gerekse yurt d fuarlarnda çalmalarmz oldu. Bu sene minimum 1 milyon ziyaretçi,5 milyon da giri ve çk hedefliyorduk. Tabi bu dünyada kaos haline gelen korona virüs olay, dünyadaki bütün turizm bölgelerini etkiledii gibi Mardin turizmini de çok ciddi bir ekilde etkiledi dedi.

MSAFRLERMZDEN ERTELEMELERN RCA ETTK

Mardine gezi ve konaklamak için gelen ziyaretçilerin rezervasyon iptal taleplerine karlk erteleme isteinde bulunduklarn anlatan Gürgör, Mart, nisan ve mays aylarnda bütün otellerimizde yüzde 95lerde doluluk oran vard. Tabi mart aynda Türkiyede vakalarn olmaya balamasyla tabi ki de ciddi bir ekilde iptaller söz konusu oldu. Gelen misafirlerimizin hiçbirinin iptallerini herhangi bir sknt yaatmadan geri iade ettik ve Mardine gelmek isteyen misafirlerimizden gelmezlik deil de ertelemelerini rica ettik. u anda Mardinde ksmen açk olan çok nadir otellerimiz var, çou da u anda kapal halde, aktif deiller. çünkü u anda herhangi bir kprdama yok. Beklentimiz yüksekti, doal olarak yaanan bu olaylar bütün turizm bölgesini etkiledii gibi Mardin turizmini de çok ciddi bir ekilde etkilemi oldu diye konutu.

MARDNDE TURZM, TARIM VE TCARET ETKLEND

Mardin turizminin 2. Sezonundan umutlu olduklarn anlatan Gürgör, Bizim sezonumuz daha çok mart, nisan aylar ve haziran aynn bir bölümüne kadar devam ediyor. Haziran, temmuz, austos aylarnda ky turizmi baladnda bizde düü oluyordu. 2nci etaptaki sezonumuz ise eylül, ekim ve kasm aylaryd. nallah o zaman korona virüs hastalndan kurtulmu olup, misafirlerimizi en iyi ekilde arlamak istiyoruz. Turizm olarak çok büyük bir darbe aldk. Turizm, Mardinin bir numaral ticaret lokomotifi ve ehri ayakta tutan bir sektör. Mardin ekonomisi üç Tden oluur, turizm, tarm ve ticaretti, üçü de etkilendi ama en çok etkilenen ise turizm oldu. nallah eylül, ekim ve kasm sezonuna korona virüs olayndan kurtulup eski dönemimize geri dönüp misafirlerimizi en iyi bir ekilde arlamak istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git