Koronavirüs bakır yüzeylere tutunamıyor

Koronavirüse karşı bakır önlemi. Koronavirüs bakır yüzeyler üzerinde 4 saat yaşadığı İngiliz bilim adamları tarafından iddia ediliyordu. İngiliz bilim adamlarının açıklaması doğrulandı ve bir çok yerde bakır kullanımına geçildi.

Haberler 01.06.2020 - 23:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüse kar bakr önlemi. Koronavirüs bakr yüzeyler üzerinde 4 saat yaad ngiliz bilim adamlar tarafndan iddia ediliyordu. ngiliz bilim adamlarnn açklamas doruland ve bir çok yerde bakr kullanmna geçildi.

ngilteredeki Southampton Üniversitesinden William Keevil, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yaylmn önlemek için kap kollar, alveri arabalar, toplu tamadaki tutunma yerleri ve spor ekipmanlarnn bakrla ile kaplanmasn önerdi.

ntv.com.trde yer alan habere göre uzmanlar, Covid-19 hava yoluyla ve elini dezenfekte etmeyen tayc kiinin yüzeylere dokunmasyla yaylyor. Hastann dokunduu yüzeyle temas eden birisi eer yüzüne dokunursa Covid-19a yakalanma ihtimali artyor.

William Keevil, korona virüsün bakr ile temas ettiinde, metaldeki iyonlarn virüsü koruyan lipid zarna saldrdn, ardndan iyonlarn hücreyi igal ederek virüsün DNAsn tamamen yok ettiini söyledi.

4 ÜLKEDE KULLANILMAYA BALANDI

The Timesa, konuan Pofesör Keevil, hali hazrda Polonyadaki otobüslere bakr kapl tutacaklar takldn, ili ve Brezilyadaki göçmen kulübelerinin bakrla kaplandn aktard. Pandeminin merkezi ABDde ise bakteriler ve dier bulac mikroplarla dolu spor salonu ekipmanlarnn bakrla kaplanmaya baladn belirtti.

Profesör, Kap kollar ve kamu binalarndaki merdiven korkuluklarnn yan sra otobüs ve trenlerdeki tutacaklarda ve alveri sepetlerinde bakr kullanlmas gerekiyor dedi.

Yirmi yl akn süredir bakrn antimikrobiyal etkilerini inceleyen Profesör Keevil, fast food restoranlarndaki ve bankamatiklerdeki ekranlarn da bakrla donatlabileceini söyledi.

BAKIR YATAKLARDA YÜZDE 95 DAHA AZ BAKTER

ABDde geçen Kasm aynda yaplan bir aratrmada, youn bakm ünitelerindeki bakr hastane yataklarnn, geleneksel hastane yataklarndan ortalama yüzde 95 daha az bakteri barndrd bulundu.

Güney Carolinadaki Tp Üniversitesi aratrmaclar, Bulgular, antimikrobiyal bakr yataklarn, düzenli temizlik ile birlikte hastane ortamnn hijyenik tutulmasnda büyük bir etkisi olduunu ve salk hizmetleriyle ilikili bakterilerin bulama riskini azaltabileceini gösteriyor ifadelerini kulland.

4 SAATTE ÖLDÜRÜYOR

Öte yandan koronavirüs, çelik ve plastik yüzeylerde 3 güne kadar, kat yüzylerde 1 hafta, enfekte öksürük damlacaklarnn içinde ise 3 saat canl kalabiliyor. Ancak, virüs bakr yüzeylerde 4 saat sonra tamamen ölüyor.

Ana Sayfaya Git