Koronavirüste endişelendiren tablo!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz gençlerin yoğun bakımda tedavi görme oranının yüzde 25'e çıktığını açıkladı. Gündüz, "Yoğun bakımlarda yaşlıların bıraktığı alanı gençler dolduruyor" dedi. Aşı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Gündüz, "Umuyorum ki 2021 yılının içerisinde toplum aşıyla birlikte bağışıklık kazanacak" diye konuştu.

Haberler 23.09.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sonbahar mevsimiyle birlikte koronavirüs vaka says ve ar seyreden hastalar giderek artyor. 1 Haziran tarihinden bu yana kurallara adapte olan 65 ya üstü riskli grubun tedbirlere uyduu görülürken, genç kesimin çounlukla maske ve mesafe kurallarna uymad dikkat çekiyor. Salk Bakanl Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, yeni normallemeye adapte olamayan gençlerin, bize bir ey olmaz algsyla daha sk hasta olmaya baladklarn ve youn bakmlarda tedavi görme oranlarnn yüzde 25e çktn açklad.

50 YA ALTI HASTALAR AIRLAABLYOR

Hayat tehdit eden tüm durumlarn topyekun bir milli mücadele gerektirdiine vurgu yapan Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, gençlerin çok düük oranlarda görülen ar tablolarnn yeni normallemenin ardndan artmaya devam ettiini belirtti. Gençlerin tedbirlere uymamas ile birlikte youn bakmlarda yallarn boaltt alan gençlerin doldurduunu dile getirdi. Prof. Dr. Gündüz, Görüyoruz ki yal bireyler su süreçte kendilerine daha da dikkat ediyorlar. O nedenle ne yazk ki yallarn boaltt youn bakm alann gençler dolduruyor. Ayrca 50 ya altndaki hastalar da artk youn bakm tedavisi görecek kadar arlaabiliyor dedi.

KORONA TEDBRLER K VRÜSTEN DE KORUYACAK

Sonbahar ve k aylarnda yaanacak mevsimsel griplerden de koronavirüs tedbirlerine uyumla korunulabileceini belirten Gündüz, Belirtileri birbirine çok yakn. O nedenle laboratuvar testleri ve bir takm hastanede yaplan tetkiklerle birini dierinden ayrt etmek mümkün oluyor. Ancak toplumumuz eer Kovid-19 için alnan önlemlere devam eder ise mevsimsel gripten de korunabiliriz. Biz yine maske, mesafe ve el hijyenine dikkat edelim. Düzensiz kalabalklara girmekten kaçnalm. Böylelikle hem koronavirüsten hem de mevsimsel gripten korunmu oluruz dedi.

BÖLGESEL KISITLAMALAR GELEBLR

Vaka saysnn belli kentlerde artarken bazlarnda azaldna dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, buna önlem olarak bölgesel kstlamalarn gelebileceini söyledi. A bulunana kadar virüsle yaamay örenmek gerektiinin altn çizen Gündüz, öyle konutu: Biz geleneklerine bal bir milletiz. Bunlar son derece güzel eyleri de ifade ediyor ama ar kalabalklarn olutuu kutlamalar, taziyeler ve benzeri birtakm faaliyetlerden kesinlikle kaçnmalyz. Bunun as, ilac çkmadkça ya da virüs olumlu anlamda mutasyona uramadkça bu hastalk devam edecek. Biz basit önlemler alarak ve en azndan a bulunana kadar bu virüsle yaamasn örenerek bu süreci geçirmemiz gerekiyor.

BAIIKLIK 2021 YILINDA KAZANILABLR

A ile ilgili çalmalar hakknda bilgi veren Gündüz, Umuyorum ki 2021 ylnn içerisinde toplum ayla birlikte baklk kazanacak. Önümüzdeki yl bu yldan çok daha iyi olacaz. Biraz daha sabretmek gerektiini düünüyorum. A çalmalar Türkiyede Salk Bakanl tarafndan çok yakndan takip ediliyor. Dünyada olduu gibi bizde de a çalmalar sürüyor. çok testler yaplyor, çok evrelerden geçiliyor ki ne kadar etkin olduu, yan etkilerinin nasl olduu tam olarak test edildikten sonra insanlarn hizmetine sunuluyor. Tüm bunlar salandktan sonra youn miktarda üretimi balayacak. Ay biz üretebilirsek kendi ülkemizde kendi vatandalarmza çok daha hzl bir ekilde salayabiliriz. Yurt dndan da birtakm alar gelebilir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git