Koronavirüsten 86 yaşında kurtuldu

Yeni tip koronavirüsü ve birden fazla kronik rahatsızlığı yenmeyi başaran 86 yaşındaki kadın, hastalıkla mücadele eden diğer hastalara umut verdi Resmiye Işık "Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun"

Haberler 06.04.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birden fazla kronik rahatszlnn yan sra bir süre önce yakaland yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) ilerlemi yana ramen yenmeyi baaran Resmiye Ik, virüsle mücadele eden dier hastalara umut oldu.

çinin Vuhan kentinde ortaya çkan ve dünyaya yaylan Kovid-19, Türkiyede bugüne kadar 23 bin 934 kiide görüldü, 501 kiinin de hayatn kaybetmesine neden oldu. Koronavirüse yakalanp amansz mücadeleyi yenenlerin says ise bugün itibaryla 786 olarak kaytlara geçti.

Bunlardan birisi de Sakaryada yaayan ve hipertansiyon ile kalp ve akcier rahatszlklar bulunan 86 yandaki Resmiye Ik oldu.

- Umreden dönen olu ve geliniyle temastan bulat

Ikn olu Cavit ve gelini Hülya Ik, umre ziyareti için Suudi Arabistana gitti.

Ülkeye 12 Martta dönü yapan Ik çifti, il salk müdürlüü ekiplerince günlük takipleri yaplmak üzere evde gönüllü karantinaya balad. Bu srada Resmiye Ik da umreden dönen olu ve gelinini ziyaret etti.

Ik çifti, bir süre sonra balayan öksürük ikayetiyle 18 Martta hastaneye bavurdu.

Burada yaplan testlerin pozitif çkmas üzerine Cavit ve Hülya Ikn hastanede tedavisine baland.

Ik çiftinin hastanede tedavileri sürerken, öksürüü artan Resmiye Ik, yaknlar tarafndan 22 Martta hastaneye götürüldü.

Yaplan testin pozitif çkmas üzerine Ik da hastanede tedaviye alnd.

Tedavilerinin ardndan yaplan testlerin negatif çkmas üzerine Ik çifti 29 Martta, Resmiye Ik ise 1 Nisanda taburcu edildi.

- Allah herkesi bu belalardan korusun

Koronavirüsü ilerleyen ya ve kronik rahatszlklarna ramen yenen Resmiye Ik, AA muhabirine yapt açklamada, Hastal yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun. dedi.

Salna yeniden kavutuu için ükreden Ik, vatandalara evde kalmalar ve dar çkmamalar yönünde çarda bulundu.

Ik, Allahtan koronavirüs salgnna kar herkese vücut salaml vermesini temenni etti.

Ana Sayfaya Git