Koronavirüsten ölen Savcı Kaya, son yolculuğuna uğurlandı

Van’da görev yaptığı sırada, koronavirüse yakalananan ve 20 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya (54), Bursa’da toprağa verildi.

Haberler 05.10.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Adliyesinden 3 yl önce Van Cumhuriyet Basavclna atanan evli ve 1 çocuk babas Cumhuriyet Savcs Özgür Katip Kaya, yaklak 20 gündür koronavirüs tedavisi gördüü, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezinde, dün, hayatn kaybetti. Kayann ac haberi, Van Adliyesini yasa bodu. Kayann cenazesi, Van Adliyesi önünde düzenlenen tören sonras bu sabah Bursaya getirildi.

Kayann Edebali Caminde klnan cenaze namazna, Bursa Bölge Mahkemesi Bakan Abdülkadir ahin, Bursa Cumhuriyet Savcs Gökhan en, Bölge Basavcs Sadk Bölek, Adli Yarg ve Adalet Komisyonu Bakan Ömer Gülmü, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarbal ile birlikte savc ve hakim meslektalar katld. Kaya, klnan cenaze namaznn ardndan Hamitler Mezarlnda topraa verildi.

HAYVANSEVERL LE TANINIYORDU

Hayvanseverlii ile bilinen Kaya, sürekli sosyal medya hesabndan besledii sokak hayvanlarn paylap, ayrca hayvanlara eziyet edip, öldürenlere, hapis cezas getirilmeli diye, açklama yapmt. Kaya, Bu eylemler, kabahat deil, suç olarak kabul edilmeli ve bu eylemleri gerçekletirenlere hapis cezas verilmeli. Verilen hapis cezalar da paraya çevrilmemeli ve ertelenmemeli demiti.

Ana Sayfaya Git