Koronavirüsü yenen ambulans şoförü: Ölümü hissetim

Diyarbakır'da 112 Acil Servisi'nde ambulans şoförü olarak görev yapan ve gittiği yerde koronavirüs vakalarından hastalığı kapan Abdülhalim Altunay (58), zorlu geçen tedavi sürecinin ardından tekrardan görevinin başına döndü. Altunay, yaşadığı zorlu süreci anlatarak, "Kimseyle temas kurmamak için tek başıma köye gittim. Çok acı çektim. Ölümü hissettim. Bazı geceler nefesim gidiyordu, oksijen takıyordum. Bazı günler doktoru çağırıyordum. 'Duramıyorum, bana yetişin' diyordum. Şimdi görevimin başındayım” dedi.

Haberler 03.11.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Salk Müdürlüü Ambulans Servisi Bahekimliinde görevli ambulans oförü Abdülhalim Altunay ile ekibinde, 13 Temmuzda Covid-19 vakasna müdahale ettikten 3 gün sonra ba ars, öksürük ve ate belirtileri olutu. Covid-19 testleri de pozitif çkan ekip, tedaviye alnd. Abdülhalim Altunay, kimseyle temas kurmamak için köydeki evlerine gitti. Tek bana hastalkla mücadele eden Altunay, durumu arlanca Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedaviye alnd. çok ac çekmesine ve yana ramen koronavirüsü yenmeyi baaran Altunay, tekrar görevinin bana döndü.

çOK ACI çEKTM, ÖLÜMÜ HSSETM

Koronavirüse yakalandktan sonra ilk hafta sesinin gittiini ve konuamadn belirten Altunay, Akrabalar aryordu. Sesten dolay konuamyordum, mesaj atyordum. Ama geceleri ölümden döndüm. Kabus gibi oturuyordu insann üstüne. Bir haftadan sonra yava yava hafiflemeye balad. Son günlerde iyi oldum, taburcu ettiler. Yine de etkisi devam ediyordu. 14 gün de köydeki evde karantinada kaldm. Baktm iyi deilim, 20 gün daha yllk izin aldm. Halen öksürük var. Vatandalardan tek isteim kendilerine dikkat etsinler. Kalabalk ortama girmesinler. Maskelerini taksnlar. çok kötü bir hastalk. Hastalm zamannda torunlarm özlüyordum. Görüntülü olarak konuuyorduk.

Onlar da gelemiyordu. Tek bama köye gitmitim. O ekilde kimseyle temas kurmadm. çok ac çektim, ölümü hissettim. Baz geceler nefesim gidiyordu, oksijen takyordum. Yoksa duramyordum. Baz günler doktoru çaryordum. Duramyorum, bana yetiin diyordum. Vatandalarmz temizlie dikkat etsinler. imdi görevimin bandaym. Ama öksürük geliyor bazen. Hala izi var. Covid-19 anonsu duyduumda Allah yardmcs olsun diyorum. Eldiven ve çift maske takyorum. Kendimize mümkün olduu kadar dikkat ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git