Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Çete: Aşı önemli bir silah

Prof. Dr. Yıldıray Çete, gerekli önlemleri almasına rağmen koronavirüse yakalandığını, hastalığı orta şiddette atlattığını anlattı. Koronavirüsü yenip görevinin başına döndüğünü aktaran Prof. Dr. Çete, “Bu hastalığı yenmek için aşının önemli bir silah olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haberler 25.01.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Yldray çete, koronavirüse yakalanmas ve sonrasn anlatt. Hasta bakt srada koruyucu önlemleri almasna ramen belki de bir anlk dalgnlkla temas sonucu koronavirüse yakalandn aktaran Prof. Dr. çete, hastal orta iddetle geçirdiini, çok iddetli boaz ars ve kas arlar olduunu söyledi. Koronavirüse yakalandktan sonra 4-5 gün içerisinde öksürük baladn belirten Prof. Dr. Yldray çete, vücudunda herhangi bir tutulumla karlamadn, ar kesicilerle tedaviye devam ettiini anlatt.

RAHATSIZ EDC ARILAR 4-5 GÜN DEVAM ETT

Koronavirüs tedavisinin hastaneye yat gerektirmediini, evinde izole bir ekilde tedavi gördüünü aktaran Prof. Dr. Yldray çete, izolasyon süreci bitip iyiletikten sonra görevine balad söyledi. Koronavirüsün basit bir hastalk olmadn vurgulayan Prof. Dr. Yldray çete, Gerçekten hastal hafif geçirdiimi düünmeme ramen 4-5 gün boyunca oldukça rahatsz edici arlarla devam eden bir süreçti. Ama sonradan tamamen kendime geldim, u an tekrar görevimin banda hasta bakmaya devam ediyorum. Hiç tedirginlik yaamadm. lk bata olduu gibi imdi de dikkatlice hastaya bakyorum dedi.

DUYGUSAL ANLAMDA FARKLILIK YAADIM

Hastalara bakarken artk duygusal anlamda farkllklar yaadn belirten Prof. Dr. çete, çünkü bir hekim olarak hastal bilmek var, bir de hekim olarak hasta olmak var. Bu duygusal olarak yaklam biraz deitirebiliyor. O insanlarn takip eden 4-5 günlük süreçteki yaayacaklarn bizzat yaam biri olarak bakmaya balyorsunuz. Daha önemlisi duygusal olarak beklenti yaayacaklarn hissedip o nedenle açklayc bilgi veriyorsunuz. O nedenle deien bu oldu diye konutu.

PANDEM BTMED, KISITLAMALARA DEVAM ETMEKTE FAYDA VAR

Prof. Dr. Yldray çete, austos ayndan sonra koronavirüs hasta saysnn arttn belirterek, yaanan ikinci pikten sonra gerek bilim kurulu önerileri gerekse alnan birtakm kstlamalar sonrasnda vaka saysnda düü yaandn aktard. Son 10-15 gün içerisinde hastaneye bavuru yapan koronavirüs hasta saysnda azalma olduuna dikkat çeken Prof. Dr. çete, pandemi servisi ve Covid-19 youn bakmda bo yerler olutuunu açklad. Prof. Dr. Yldray çete, Pandemi bitmedi onu unutmamakta fayda var. Hasta says azald, servislerde ve youn bakmlarda bo yerlerimiz var doru ama kstlamalardan vazgeçtiimiz, kurallara uymadmz anda bu say yine artacaktr. O yüzden kurallara uymak çok önemli. Kstlamalara devam etmekte fayda görüyorum diye konutu.

BU YILIN KNC YARISI ESK NORMALE YAKIN YAAMA ANSIMIZ OLACAK

Bata salk çalanlar, yal bakm evleri ve riskli gruptaki vatandalarn alandn anlatan Prof. Dr. Yldray çete, AÜde 1000den fazla kiinin alandn, büyük oranda yan etki görülmediini aktard. Prof. Dr. çete, Toplumun her kesiminin kendilerine sra geldiinde belirlenen takvim çerçevesinde alanmasnn, bu hastal yenmek için ann önemli bir silah olduunu düünüyorum. Buna uyar, gerekli özeni gösterirsek bu yln ikinci yars ve önümüzdeki yl rahat, daha az kstlamalarla ve eski normalimize daha yakn yaama ansmz olacaktr. O yüzden toplumun her kesiminin a olmasn öneriyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git