Korumaya alınıyor!

Şanlıurfa'da, evinin çatısına yaptığı barakada 5 gün boyunca dini nikahlı eşi Suriye uyruklu Mirvet N.'yi dövüp, zincirle bağlayarak kerpetenle tırnaklarını çeken İlyas Arık tutuklandı. Arık, kıskançlık krizine girdiği için eşine şiddet uyguladığını öne sürerken, genç kadının 2,5 yıl evliliği süresince sürekli işkence gördüğü ve sık sık şiddet mağduru kadınların korunduğu kadın konukevinde kaldığı ortaya çıktı. Doğum yapmak için 2 ay önce gönüllü olarak konukevinden ayrıldığı belirtilen Mirvet N.’nin, tedavisinin ardından bebeğiyle korumaya alınacağı ifade edildi.

Haberler 09.10.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, Akemsettin Mahallesinde meydana geldi. lyas Arkn dini nikahl ei Mirvet N.nin çlklarn duyan komular, polise haber verdi. hbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, 5 gün boyunca einin ikence yapt belirlenen Mirvet N.yi, çatda kurulu barakada zincire bal kanlar içinde buldu. 40 gün önce doum yapt belirtilen Mirvet N., ilk müdahalenin ardndan kaldrld Balklgöl Devlet Hastanesinde youn bakm ünitesinde tedaviye alnd. Barakada yaplan aramada ise kanl hal, yastk ve ikencede kullanlan sopa ve zincir ele geçirildi.

Mirvet N., hastanede polislere, kocasnn kendisini zincire balayp günlerce ikence yaptn ve trnaklarn kerpetenle çektiini söyledi. Mirvet N.nin ifadesi üzerine polis, lyas Ark sakland adreste yakalayarak gözaltna ald.

Emniyetteki ifadesinin suçlamalar reddeden, ancak sevk edildii adliyede einin kendisini terk edeceini söyleyince kskançlk krizine girip, ikence yaptn itiraf eden lyas Ark, çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

TEDAVS SÜRÜYOR

Gördüü ikence sonucu vücudunun büyük bölümünde yara ve ezikler oluan Mirvet N.nin hastanedeki tedavisinin sürdüü bildirildi. Mirvet N.ye tedavisinin ardndan psikolojik destek verilecei ifade edildi. anlurfa Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ekipleri Mirvet N.yi hastanede ziyaret edip, salk durumu hakknda doktorlardan bilgi ald.

2,5 YILDIR KENCE GÖRÜYORMU

Suriyeden 9 yl önce ailesiyle Türkiyeye gelip anlurfaya yerleen Mirvet N.nin, lyas Ark ile 2,5 yl önce dini nikahla evlendii belirlendi. Genç kadnn evlilii süresince defalarca einin iddetine maruz kald ve bu süreçte de kentte bulunan kadn konukevine snd ortaya çkt. Mirvet N.nin birkaç kez kendi isteiyle kadn konukevinden ayrlp yanna gittii lyas Arkn her defasnda iddet uygulad kaydedildi.

DOUM çN AYRILMI

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünden alnan bilgiye göre; Mirvet N.nin en son yaklak 2 ay önce, doum yapaca ve bu nedenle einin yannda olmak istediini belirterek konukevinden ayrlma talebinde bulunduu belirtildi. Mirvet N.nin hastanede tercüman araclyla kendisiyle görüen Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü görevlilerine, lyas, doumdan sonra birkaç gündür bana ikence yapmaya balad. Bu srada 40 günlük bebeimizi de bana vermedi. Hastanede tedavim tamamlandktan sonra tekrar kadn konukevine gitmek istiyorum dedii ifade edildi.

DEVLET KORUMASINA ALINACAK

Polis ekipleri tarafndan bulunan 40 günlük kz bebei, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan korumaya alnd. Yetkililer, tedavisinin tamamlanmasnn ardndan Mirvet N.nin de bebeiyle birlikte korumaya alnaca ve bu süreçte düzenli takiplerinin yaplmasna devam edilecei bildirdi.

Ana Sayfaya Git