Kötülüğün zehirli arkadaşı

Hutbeden "İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasına asla izin vermeyelim. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir geleceği hep birlikte inşa edelim"

Haberler 26.12.2020 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan cuma hutbesinde, nsan uyuturan, tembellie ve çaresizlie sürükleyen, kötülüe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasna asla izin vermeyelim. Salkl, huzurlu ve mutlu bir gelecei hep birlikte ina edelim. ifadesi kullanld.

çki: Kötülüün Zehirli Arkada konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu.

slamn can, mal, akl, inanç ve neslin güvenliini salayan kurallar koyduu, insanlara da bu temel deerleri korumay emrettii, sal tehlikeye atan, akli dengeyi bozan, mal heba eden ve aileye zarar veren her türlü kötü alkanl yasaklad ifade edilen hutbede, içkinin bu yüzden haram olduu vurguland.

Sarho eden her ey içkidir ve her türlü içki haramdr hadis-i erifi hatrlatlan hutbede, içkinin, Allahn insana deerli birer nimeti ve emaneti olan akl, ruhu ve bedeni tahrip ettii, bir hiç uruna maln ziyan edilmesine, helal lokma için harcanmas gereken nafakann israfna sebep olduu belirtildi.

çK: KÖTÜLÜÜN ZEHRL ARKADAI

çki yüzünden ailenin huzuru, çocuklarn umudu, gençlerin geleceinin karardna, iyilie açlan kaplarn kapanrken, kötülüe giden yollarn çoaldna iaret edilen hutbede, unlar kaydedildi:

Dostluklar sona ererken, dümanlklar körüklenir. Her yl içki yüzünden trafik kazalar dahil binlerce üzücü hadise yaanr. Cenabhakk, içki konusunda Kuranda bizleri öyle uyarmaktadr: eytan, içki ve kumar yoluyla aranza dümanlk ve kin sokmak, sizi Allah anmaktan ve namazdan alkoymak ister. Artk vazgeçtiniz deil mi?

Aklmz ve irademizi Allahn raz olaca helal ve güzel ilerde kullanalm. manna ve umuduna sarlarak çalan, erdemlerine sahip çkan, düünen ve üreten bir Müslüman olalm. nsan uyuturan, tembellie ve çaresizlie sürükleyen, kötülüe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasna asla izin vermeyelim. Salkl, huzurlu ve mutlu bir gelecei hep birlikte ina edelim.

Ana Sayfaya Git