Köy kadınına "gönül elçileri" desteği

Mardin'de aralarında Vali Yaman'ın eşinin de yer aldığı protokol eşleri, Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Kadının yerinde, kadının yanında" programları kapsamında sık sık mahalle ve köy ziyaretlerinde bulunuyor.

Haberler 12.03.2017 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardindeki kamu kurulularnda görev yapan yöneticilerin eleri, ziyaret ettikleri mahalle ve köylerdeki kadnlarn sorunlarnn çözümü için çaba gösteriyor.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Mustafa Yamann ei Gülseren Yaman ile üst düzey il yöneticilerinin eleri, ildeki kadnlarn destekçisi oldu.

Mardinin gönül elçileri olarak nitelendirilen protokol eleri, Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn Politikalar Daire Bakanlnn mahalle ve köylerde düzenledii Kadnn yerinde, kadnn yannda programlarna katlarak, scak ve samimi bir ortamda hem cinslerinin sorunlarn dinliyor.

Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn Politikalar Daire Bakan Mehtap Bingül, AA muhabirine, çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin ardndan kadnlarn ekonomik, sosyal,salk ve kültürel açdan güçlenmesine yönelik çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Üst düzey kamu kuruluu yöneticilerinin eleri ile mahalle ve köyleri gezerek kadnlarla bir araya geldiklerini anlatan Bingül, unlar belirtti:

Bu konuda Mardinin gönül elçileri bizleri yalnz brakmyor. Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Mustafa Yamann ei Gülseren Yaman, tugay ve alay komutanmzn, emniyet müdürlerimizin ve dier yöneticilerimizin eleri hepsi bu programlara katlyor. Bu konuda kadnlar da çok memnun. Kendi mahallelerinde bizi gördüklerinde çok aryorlar. çok güzel olumlu dönüler oluyor.

- Yüreklerine dokunmaya çalyoruz

Kadnlarn sosyal hayata daha fazla katlmas için çalmalarn aralksz süreceini ifade eden Bingül, çünkü bir toplumun aynasdr kadnlar. Onlar güçlendirmek için Mardin Büyükehir Belediyesi olarak destek olacaz. Kadnlar yerinde ziyaret edip, yüreklerine dokunmaya çalyoruz. dedi.

- Kadnlarmz çok memnun

Ortaköy Mahalle Muhtar Mücvel Akbac, Vali ve Kaymakam elerinin aralarnda bulunduu il yöneticilerinin elerini mahallelerinde arladklarn söyledi.

Burada kadnlarn sorunlarn dinlediklerini, onlarn sorunlarna çözüm ürettiklerini dile getiren Akbac, Kadnlarmz çok memnun kald. Herkes kendi dilinde derdini anlatyor. Bazen sayn Valimiz geliyor o da erkeklerin sorun ve taleplerini dinliyor. Allah onlardan raz olsun. diye konutu.

Mahalle sakini Büra Ba, belediyenin hizmetlerinde art olduunu belirterek, belediyeden özellikle kadnlara yönelik eitim hizmeti beklediklerini söyledi.

Sorunlarn hemcinslerine rahat anlatabildiklerini söyleyen Ba, unlar belirtti:

Köyümüzde kadn merkezi ve Kuran kursumuz yok. Kadnlarn eitilmesine yönelik hizmet bekliyoruz. Buraya gelip bizleri dinledikleri için onlara çok teekkür ediyoruz. Derdimizi Kürtçe, Türkçe ve Arapça anlattk. Sorunlarmz not aldlar, inallah skntlarmz çözülür. Sorunlarmz ilgili kurumlara iletecekler.

Süreyya Karg, özellikle elektrik kesintisi ile okul servisi sorunu yaadklarn aktararak, yi ki geldiler, derdimizi dinlediler. nallah sorunlarmz çözülür. ifadesini kulland.

Türkçe bilmedii için duygularn Kürtçe ifade eden Mence Erik (77), il yöneticilerinin elerine dua ederek, Kendilerinden çok memnun olduk. Geldikleri için teekkür ediyoruz. diye konutu.

- Bamzn üzerinde yerleri var

Sevim çeltiz de Bamzn üzerinde yerleri var. Allah onlardan raz olsun, ömürlerini uzatsn. dedi.

Suriyeli ehnaz Ali de Türkiyenin çok güzel bir ülke olduunu söyledi. Türkiyede yöneticilerin yan sra elerinin de dertlerine ortak olmak için çaltna iaret eden Ali, Türkiyeyi çok seviyorum. Allah Cumhurbakan ve Babakannn ömrünü uzatsn. Burada da kadnlar gelip derdimiz dinliyor. Allah onlardan raz olsun. nallah her zaman gelirler. ifadelerini kulland.

Mustafa Yamann ei Gülseren Yaman, kendilerinin resmi görevlerinin olmadn vurgulayarak, kadnlarn birbirleriyle daha iyi iletiim kurduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git