Köy kadınları meslek öğrenip aile bütçesine katkı sağlıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesi Özgen köyünde açılan giyim ve tasarım kursu sayesinde köy kadınları meslek öğrenip aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesine bal Özgen köyünde, Silopi Halk Eitim Merkezi bünyesinde açlan giyim ve tasarm kursu sayesinde kadnlar, meslek örenip aile ekonomisine katkda bulunuyor. Silopi Halk Eitim Merkezi eitmeni Cemile Soysal ikamet ettii Özgen köyünde giriimde bulunarak giyim ve tasarm kursu açt. Silopi Halk Eitim Merkezi ve KUR protokolü ile köyde açlan giyim ve tasarm kursu köy kzlar için gelir kaps oldu. Köylü kzlar bo vakitlerini kursta deerlendirerek istihdam frsatndan yararlanyor. Kursta yazma, ine oyas, örgü, diki nak, yöresel kyafet dikmeyi örenen genç kzlar KURun destei ile aile bütçelerine katk sunuyor. Burada üretilen gelinlik ve nian elbiseler evlenmek isteyen muhtaç ve engellilere hediye ediliyor.

Silopi halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, KUR protokolü ile giyim ve tasarm üzerine kurs açtklarn söyledi. Bilen, uan 20 kzmz bu kursta eitim görmektedir. Hedefimiz köylere istihdam salamaktr. Bu potansiyele sahip nadir köy Özgen Köyüdür. 20 kzmz ücret karlnda eitimlerini alyor ve eitim sonucunda bunlar sertifikalandryoruz. Burada kursiyerler alacaklar sertifikayla kendilerinden sonra gelenlere ustalk yapabilecek dedi.

Silopi Halk Eitim merkezi kurs eitmeni Cemile Soysal ise, burada giyim tasarm ve el sanatlar kurslarnn olduunu söyledi. Soysal, Gelinlik ve nian elbiseleri de yapyoruz. Gelinlik ve nian elbiselerini durumu olmayan aile ve engellilere hediye ediyoruz. Köydeki katlm güzel. Köydeki kadn ve kzlarmz burada kendi ayaklarna durmay öreniyor ve aile ekonomisine katkda bulunuyorlar diye konutu.

Aile bütçesine katk sunmak için açlan kursa katldn ifade eden kursiyer Hayriye Soysal ise, havlu, gelinlik, yazma ve yöresel elbise gibi el ii yaptklarn belirterek, kursta güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Kurs eitmeni Cemile Soysal daha sonra evlilik hazrlklar yapan Cizre Engelliler Dernei Bakan Gülizar Ölmeze gelinlik hediye etti.

Ana Sayfaya Git