Virüsten korunmak için köye misafir kabul etmiyorlar

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde 10 haneli Karacaviran köyü halkı, koronavirüs salgınından korunmak amacıyla köye misafir girişini yasakladı. Köy yoluna taşlarla barikat oluşturan vatandaşlar, virüs salgını nedeniyle misafir kabul etmediklerini de tabela asarak duyurdular.

Haberler 31.03.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüs salgn nedeniyle Karacaviran köyü halk, köy giriine talarla barikat oluturdu. Bununla da yetinmeyen vatandalar, köyün giriine de, Virüs salgnndan dolay köye giri çklar yasaktr yazl tabela ast.

KÖYE MSAFR STEMYORUZ

Amaçlarnn salgndan korunmak olduunu belirten köylülerden brahim Bakrcolu, Köyü kendi isteimizle karantinaya almamz herkesin sal için. Virüs salgn son bulana kadar uygulamamz sürecek dedi.

Koronavirüs salgn nedeniyle tedbir kapsamnda gönüllü olarak köylerini karantinaya aldklarn anlatan Bakrcolu, Koronavirüs nedeniyle yaptmz bu uygulamay herkese tavsiye ediyoruz. Herkes kendi önlemini alsn, köylere misafir girii dursun diye konutu.

Köy halkndan Ömer Deniz ise ziyaretçi yasa alarak köyde yaayanlar koronavirüsten korumay amaçladklarn ve uygulamann salgn riski ortadan kalkana kadar devam edeceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git