Köylülerin Kendi Cabası

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Molaşakir Köyü meydanında bulunan ve yıkılmak üzere olan demir elektrik direği korkutuyor. Köy halkı, iddiaya göre birçok kez başvurmalarına rağmen elektrik dağıtım firmasından gelen olmayınca tahta direklerle elektrik direğini desteklediler.

Haberler 08.09.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlova lçesine bal yaklak 70 hane ve 500 nüfuslu Molaakir Köyü meydannda bulunan çemenin üzerindeki elektrik direi, yklma tehlikesiyle kar karya. Yaklak 10 aydr eimli duran elektrik direi için iddiaya göre köylüler birçok kez elektrik datm irketine bavuruda bulundu ancak sonuç alamad. Bunun üzerine köylüler, kendi imkanlaryla çözüm arayna girdi. Bir araya gelen köylüler, eilen elektrik direine destek için tahta direkler kulland. Elektrik direi dibinde bulunan su çemesine gelen kadnlar ve çocuklar direin yklma tehlikesi nedeniyle korku dolu anlar yayor.

KÖYLÜLERN KEND CABASI

Köy sakinlerinden Mehmet Ali Kaplan, bavurularna ramen herhangi bir çalmann yaplmamasna tepki göstererek, Bu direk köy meydannda olduu için büyük tehlike saçyor. Köyde bulunan birçok direk bu ekildeydi. Biz köylüler kendi çabamzla tahta direk dikerek onlar düzelttik. Fakat bu demir direk köy meydannda ve büyük bir direktir, bunu onarmaya gücümüz yetmiyor. Direin hemen altnda cami var, Allah korusun bir gün üzerimize düecek korkusu altnda namaz klyoruz. çocuklarmz altnda oyun oynuyor, kadnlarmz direin altnda bulunan çemeden evlerine içme suyu getiriyor. Maduruz, yetkililerin sesimizi duymasn ve bize yardmc olmasn bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git